Ekonomi

Belediye ve İl Özel İdarelerinde Çalışan Taşeron İşçilerin Kadro Durumu Hakkında Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan personellerin nasıl istihdam edileceği kadroya geçirilip geçirilmeyeceği hakkında çeşitli ifadeler kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarında taşeron işçilerin kadroya geçirilme sürecinin tamamlandığı ifade etti. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında “Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan TÜM kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz.” ifadelerine yer vererek özel sözleşmeli, geçici bir yıllık, üç yıllık olmaksızın sürekli işçi kadrosuna geçirileceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında bu sabahtan itibaren kamuda çalışan taşeron işçilerin bundan sonra kadrolu işçi olacağını bildirdi.

İKTİSADİ TEŞEKKÜLLERDE İŞÇİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEKLER

Taşerona kadro konularında Belediye ve İl Özel İdaresinde çalışan taşeron işçilerin nasıl kadroya geçirileceği akıbetinin ne olacağı hakkında tartışmalar devam ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında bu tartışmalara da son verdi. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan taşeron işçiler için bir düzenleme yapıldığını ve bu işçilerin il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edileceğini bildirdi.

ÇALIŞMA BAKANININ AÇIKLMASI

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında “Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Peki özel idareler kapandığında işçilerin akıbeti ne olacak.

  2. Yani özel şirket kölesi değil devlet şirket kölesi olacağız eşek aynı eşek ma semer faklı

  3. yalana devammmm beledıye secımlerınde bız sıze vercegız kadro nasılmı o sandalıye kafası gecırecegız ıns az da sabır 10 ay kaldı