Ekonomi

Belediyede asgari ücret maaş ile çalışanlara müjde! Asgari ücret maaşı 3100 TL’ye yükseltildi

2021 Asgari ücret maaşı ne kadar olur? sorusu merakla cevaplanması için milyonlarca kişi tarafından beklenirken CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu 3100 TL olacağını duyurması sonrasında CHP’li Kırşehir Belediyesi de en düşük ücreti 3 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET MAAŞLA ÇALIŞANLARA MÜJDE!

Manisa Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2021 yılında yüzler gülsün diye belediyemizde çalışan emekçilerimizin asgari ücreti 3.100 TL’den az olmayacak. Darısı tüm Türkiye’deki emekçi kardeşlerimizin başına” dedi.

para-7.jpg

ASGARİ ÜCRET MAAŞI 3000 TL’YE YÜKSELDİ

CHP’li Kırşehir Belediyesi’nde ise en düşük maaş 3 bin liraya çıkarıldığı bildirildi. Kırşehir Belediye Bakanı Selahattin Ekicioğlu ayrıca belediye tarafından uygulanan tasarruflarla her ay 3 milyon lira zarar eden belediyeyi, her ay 2 milyon lira kâra geçirdiklerini dile getirdi.

para-66.jpg

YÜZDE 40 ZAM YAPILDI

Sendika temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda çalışanlara yapılan zamları açıklayan Ekicioğlu, “Çalışanlarımıza yüzde 15 ve yüzde 35 arasında değişen zamlar yaptık. Zamlarda yapılan artışların genel ortalaması ise yüzde 25’i buldu. Sosyal haklar da dahil edildiğinde işçilerimize yüzde 40’a varan bir zam yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.

2021 asgari ücretle birlikte o ödemeler de artacak!

Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşlar 2021 asgari ücretin belli olması için gün sayıyor. İlk toplantının yapılmasından ardından 2021 asgari ücretle birlikte 9 ödemenin daha düzenleneceği belirtildi.

4 Aralık 2020 tarihi itibariyle 2021 asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı yapıldı. İkinci toplantısını da video konferans aracılığı ile yapacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonundan çıkacak olan rakam merak konusu oldu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2021 asgari ücretle birlikte o ödemeler de artacak!