Ekonomi

Berat Albayrak hangi ülkenin ekonomisinden bahs ediyor? ‘Hane başına düşen gelir 3 kat arttı’

Berat Albayrak’ın ‘’tünelin sonundaki ışık giderek büyüyor’’ sözleri ekonomi dünyasında büyük ses uyandırmıştı. Vatandaş tünelin sonundaki büyüyen ışığı görmediğini iddia etse bile, Albayrak bu sözlerini farklı oturumlarda tam 5 defa tekrarladı. Ekonomi Bakanı Albayrak bu ışığı görmüş olmalı ki, bu iddiasını bir tık öteye taşıyarak, TRT World Küreselleşme Forumunda ekonomiye dair yaptığı açıklamalarda ‘’Hane başına düşen gelir 3 kat arttı’’ dedi.

”TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK 12. EKONOMİSİ”

‘’Berat Albayrak Türkiye ekonomisinden bahs ederek, Yakın zamanlardaki deneyimlerimiz şunu gösterdi; başkalarının ekonomik ya da toplumsal sorunlarını görmezden gelmek ve tek taraflı politikalar gütmek ne yazık ki sadece mevcut çatışmaları daha ileriye taşıyacaktır.

Geleceğe yönelik barış ve güvenliği desteklemeli, yeni bir dünya kurmalıyız. Son yıllarda pek çok ülke gibi biz de ticari ortaklarımızla kendi ülkelerimizin arasındaki para birimleri ile ticaret yapmak üzere anlaşmalar imzalar hale geldik, pek çok ülke bunu artık yapıyor. ABD dolarından bağımsız olarak mesela Çin ve Rusya arasında gördük kendi para birimleri ile anlaşma yaptılar.

Türkiye satın alma paritesinde dünyanın en büyük 12. ekonomisi. Hane başına düşen gelir 3 kat arttı. Türkiye şu an küresel tedarik gücüne çok iyi entegre olmuş durumda’’ dedi.

EKONOMİ BU KADAR İYİYSE BU YAPILAN ZAMLARIN ANLAMI NE?

Albayrak’ın bu açıklamaları karşısında vatandaş, 1 ayda toplam yüzde 52 elektrik zammını, doğalgaza gelen yüzde 40 zammı, ulaşıma, akaryakıta, ekmeğe, köprü ve otoyollara ve sayamadıkları birçok zammı hatırlatarak, ‘’eğer gerçekten de ekonomimiz bu kadar iyiyse bu zamlar niye? sözleri ile irdeleyerek ‘’Albayrak hangi ülkenin ekonomisinden bahs ediyor? dedi.