Ekonomi

Berat Albayrak’ın her sözü muhalefetin eleştirilerine konu oldu! Talimatlı faiz indirimi, kredi faizleri ve enflasyon tartışmaları

Berat Albayrak ‘’2019 enflasyonu yüzde 15,9 hedefinin altında olacak. 2020 Enflasyonun daha da stabilize olduğu bir yıl olacak’’ dedi. Berat Albayrak yaptığı açıklamalarda ayrıca sonbaharda yeni bir vergi reformu hazırlayacaklarını beyan etti.

ALBAYRAK ‘’HEDEFLER TUTACAK’’ DEDİ AMA MUHALEFET İNANMADI

Konu ile ilgili konuşan CHP Milletvekili Özgür Özel şunları ‘’6 ayda alınan makro ekonomi eğitimleri ile bu işlerin olmadığını görmek lazım’’ derken diğer taraftan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ‘’hangi enflasyondan bahsettiğini öğrenmek lazım. Çarşı pazar enflasyonundan mı yoksa TÜİK’in açıkladığı talimatlı enflasyon mu? Yüzde otuzların üzerinde bir enflasyonla karşı karşıya kaldı vatandaş’’ dedi.

Berat Albayrak ‘’2020’de ekonomideki dengelenme daha da oturacak, 2020 ve sonrası Türkiye’nin ayakları üstünde durduğu bir yıl olacak’’ dedi. Özgür Özel ise Berat Albayrak’ın bu söylemlerine ‘’itirafa gel. 17 yıldır kayınpederin yönetiyor bu ülkeyi! Yazıklar olsun! Daha ne söylersin Berat Albayrak’a. 17 yılda Türkiye ekonomisine diz çöktürdüklerini itiraf ediyor’’ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı ekonomi ile ilgili 3 yıllık yeni bir olumlu tablo çizerek cevap verdi ve herkesin ve her kesimin gözü enflasyon, faiz ve vergilere yöneldi.

Cumhurbaşkanı ‘’enflasyonun anası da babası da faizdir’’ demesi sonrasında Albayrak ‘’Türkiye faiz indirimi sürecine girdi. Bu haftadan itibaren kamu bankaları başta olmak üzere kredi faizlerinde indirim göreceğiz. Özel bankalarda da indirim hareketlenmeleri görüyoruz’’ dedi. Albayrak’ın bu iddialarına muhalefetten ekonomiye yönelik eleştiriler yükseldi.

TALİMATLARLA FAZİLER BELİRLENİYOR

‘’Türkiye’de enflasyon düşmeden üretimde bir artış söz konusu değil. Özellikle güvenle ilgili bir yükseliş söz konusu değil. Neden düşsün ki kredi faizleri’’ diyen İYİ Parti’den Paçacı şöyle devam etti ‘’faizi piyasalar belirler. Ülkemizde maalesef talimatla faizler belirleniyor. Kamu bankalarında yakında faizler düşürülecek diyor. Demek ki Kamu bankalarına da bir talimat gitti’’ dedi.

Özgür Özel ise ‘’Sayın Berat beyin duyması biraz acı olacak ama senin ile kayınpederinin demesi ile işler öyle olmuyor. Emir komuta zinciri içinde faiz oranını düşürebilirsiniz’’ diye cevap verdi

Merkez bankası faiz oranlarını 4,25 puan düşürdü. Şimdi gözler bankalarda… Muhalefet faiz indirimlerini çok olası görmezken Berat Albayrak ‘’Türkiye ekonomisi pozitif büyüyecek, 2019 politikalarına meyveleri toplanacak, en kötüsü geride kaldı. Bağışıklık sistemimiz güçlendi’’ demişti. CHP’li Özel, Merkez Bankası’nın yedek akçelerine değinerek ‘’Merkez Bankası’nın akçelerini hazineye devretmek demek darphaneden para bastırmakla eşdeğerdir’’ dedi. Berat Albayrak Özgül’ün eleştirilerine ‘’Merkez Bankası yedek akçesinin hazineye aktarılmasının para basma ile alakası yoktur’’ sözleri ile savundu.

SONBAHARDA YENİ VERGİLER GELİYOR!

Bakan Albayrak sonbaharda yeni bir vergi reformu çalışması yapacaklarını da söyledi. Muhalefet yine Albayrak’a karşılık verdi. Özgür Özel ‘’100 günlük Eylem Planı yazıyor, bu ikinci 200 günde bitti. Yok şimdi vergi reformu yapacaksın diyor. Uyan da balığa gidelim’’ sözleriyle karşılık verirken Paçacı, ‘’adına vergi reformu diyorlar ancak gerçek adı yeni vergiler, yeni vergilerle yeni zamlar kapıda demektir’’ dedi

Bir Yorum

  1. Evet adam soru sorsaydı yanıt bulabilirdi ama sormuyor bilâkis açıklama yapıyor… Bu açıklamalara inanıp inanmamak kişinin kendisine kalmış birşey….

  2. 696 KHK LI İŞÇİLER OLARAK BİZLER ÜVEY EVLATMIYIZ ?? BİZLERDE HERKEZE VERİLEN ENFLASYON FARKLARIMIZI İSTİYORUZ.. HERKEZE VAR 696 KHK LI İŞÇİLERE YOK NEDEN ??????????