Ekonomi

Beyaz Saray Sözcüsü: Türkiye'nin Vergi Kararına Üzüldük

ABD’nin Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders günlük olarak düzenlediği basın toplantısı kapsamında yine Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye ile Amerika arasında yaşanan ilişkilere dair son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Sarah Sanders, Türkiye’nin ABD menşeili ürünlere ek vergi getirmesi konusuna dair değerlendirmelerde bulundu. 

‘TÜRKİYE’NİN VERGİ KARARINA ÜZÜLDÜK’

Sarah Sanders yapmış olduğu vergi açıklamasında ABD ile Türkiye’nin karşılıklı vergi artırımı konusunda görüşleri aktardı. ABD’nin vergi artırımının ulusal güvenlik ile ilgili olduğunu iddia eden Sarah Sanders, Türkiye’den gelen hamleyi ise misilleme olarak nitelendirdi. “Türkiye’nin vergileri kesinlikle üzücüdür ve yanlış yönde atılmış bir adımdır. ABD’nin Türk ürünlerine karşı yürürlüğe koyduğu vergiler ulusal güvenlik kaynaklıydı. Onlarınki ise misilleme.”

Konuşmasında ayrıca terör bağlantıları nedeniyle yargılanma süreci devam eden Amerikalı Papaz Andrew Brunson hakkında açıklamalarda bulunan Sarah Sanders konuya dair şu ifadeleri kullandı. “Şu anda geçerli olan çelik vergisi, Papaz Brunson’ın serbest bırakılmasıyla kaldırılmaz. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizle ilgili. Ancak Brunson ve diğer kişilerle ilgili Türkiye’ye getirilen yaptırımları o noktada gözden geçiririz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA