Ekonomi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den BES Açıklaması

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili bir yasa tasarı hazırladıklarını belirterek, “Onu da Meclis’e gönderdik. Burada gelecek 10 yıl içinde yaklaşık 90 milyar liralık bir tasarrufu oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi temsilcileriyle bir araya gelen Özlü, burada yaptığı konuşmada, Bursa’nın 22 sanayi bölgesi ve üretim altyapısı ile diğer şehirlerden farklı bir yapıda olduğunu, bakanlığı dönemindeki ilk ziyareti de bu kente yaptığını söyledi.

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini, 15 Temmuz’un demokrasi adına kötü bir gece, kara bir leke olduğunu ifade eden Özlü, buna karşı ülkenin bu sınavdan başarıyla çıktığını dile getirdi. 

Özlü, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleri olduğunu, bu yolda ilerlediklerini hatırlatarak, yaşanan olayların kendilerini bu hedeflerden alıkoyamayacağını belirtti. 

Darbe girişimini planlayanların başarılı olmaları halinde Mısır’daki gibi bir yönetimi hayal ettiklerini anlatan Özlü, “Başarısız olmaları halinde ise Suriye gibi bir Türkiye hayal ediyorlardı. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, Başbakan’ımızın ve aziz milletimizin dirayetiyle böyle bir şey gerçekleşmedi. Türkiye, ne Suriye ne de Mısır. Türkiye, köklü devlet gelenekleri olan bir ülke. Demokrasiyle yönetilen ender İslam ülkelerinden birisi.” diye konuştu. 

– “Gerçek Türkiye bu değil”

Özlü, yabancıların Türkiye’de ne olup bittiğini şaşırarak izlediklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Şimdi kanallara, haberlere baktığımızda çok sayıda demokrasiye suikast girişiminde bulunanların, tankların, uçakların, helikopterlerin o çirkin, millete silah sıkan, kurşun yağdıran görüntülerini görüyoruz. Bir ara empati yapalım. Yurt dışında yaşıyorsunuz ve bir yabancısınız. Türkiye’den haberler geliyor ve bu haberlerde tanklar, uçaklar, ölen insanlar var. Bu hoş bir görüntü değil. Dolayısıyla iş adamlarımız ve siyasetçiler olarak bizler bu algıyı düzeltmek durumundayız. Gerçek Türkiye’nin bu olmadığını, gerçek Türkiye’de herkesin işinde, gücünde olduğunu anlatmamız lazım. Sanıyorum kendimizi anlatma noktasında biraz eksiğimiz var. İnşallah bunu gidereceğiz, kendimizi anlatacağız. Gerçek Türkiye bu değil, gerçek Türkiye, 16 Temmuz sabahı kurumlarını, hastanesini, işini açan ve herkesin işinde gücünde olduğu bir ülke.”

– “Yeterli tasarruf edemiyoruz”

Organize sanayi bölgelerini ilgilendiren, onların sorunlarını çözmeyi amaçlayan bir kanun çalışmaları olduğunu anlatan Özlü, buna da “Üretim Reform Paketi” dediklerini anımsattı. 

Özlü, bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları en önemli konularından birisinin bu paket olduğunun vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Üretimin önündeki engelleri kaldırmayı, üreticilerimizin, sanayicilerimizin işlerini kolaylaştırmayı, organize sanayi bölgelerimizin problemlerini çözmeyi amaçlayan bir paket, yasa tasarısı. Taslak son halini aldığında bunu sizlerle paylaşacağız ve bugünkü öneri ve taleplerinizi de bu pakete dahil etmeye çalışacağız. Hükümetimiz biliyorsunuz bir Ar-Ge reform paketi çıkardı. Onun ikinci dökümanları olan yönetmelikler hazırlandı. Bakanlar Kurulunda pazartesi günü imzalandı. Sayın Başbakan’ımızın imzasından sonra inşallah onu da Resmi Gazete’de yayımlayacağız. Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili de bir yasa tasarımız var. Onu da Meclis’e gönderdik. Burada gelecek 10 yıl içinde yaklaşık 90 milyar liralık bir tasarrufu oluşturmayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’nin tasarruf etme noktasında sıkıntıları var. Yeterli tasarruf edemiyoruz. Dolayısıyla tasarruflarımızı artırmayı hedefleyen bir çalışma bu.” 

– “Türkiye, ideallerine birlik ve beraberlikle ulaşacak”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise FETÖ’nün hain saldırısına tepki gösteren ilk oda olduklarını belirterek, Türk milletinin ferasetinin ve dik duruşunun, ülkenin üzerindeki oyunları boşa çıkardığını söyledi. 

Türkiye’nin son 10-15 yıllık süreçte önemli ekonomik kazanımlar elde ettiğine anlatan Burkay, “Dünya ekonomileri arasında 27’nci sıradan 17’nci sıraya yükseldik. Önümüzde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefimiz var. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 79 milyon vatan evladı, artık çok daha azimli ve kararlı. Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun terör olayları karşısında tek yürek olan Türkiye, ideallerine de aynı birlik ve beraberlik içerisinde rahatlıkla ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Bakan Özlü, daha sonra toplantının basına kapalı bölümde iş adamlarıyla görüştü. 

Toplantıya, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Emine Yavuz Gözgeç ile BTSO yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

– Bosch ziyareti 

Bakan Özlü, BTSO’daki toplantının ardından NASA tarafından Jüpiter’in sırlarını açığa çıkarmak üzere yürürlüğe konulan bir proje için hidrolik motor üreten Bosch Rexroth fabrikasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

Özlü, Bosch’un yabancı sanayi yatırımları bakımından Türkiye’de bulunan önemli şirketlerden biri olduğunu vurguladı.

Bosch’un Türkiye’deki yatırımlarının aralıksız devam edeceğini duymaktan memnun olduğunu dile getiren Özlü, “Dünya ve Türkiye’deki gelişmelere baktığımızda Bosch’un yatırımlarına ara vermeksizin sürdürme kararından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu davranışın diğer yabancı şirketlere örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

AA
Kamupersoneli.net