Ekonomi

Bilirkişi Olursanız Ayda 7 Bin TL Ek Kazanç Elde Edebilirsiniz!

Türkiye sınırları içerisinde pek çok vatandaş ek gelir kazanmak için büyük arayış içerisine girmiş durumda. Bu konuyla alakalı olarak yeni bir detay geldi. Söz konusu detaylara göre ek gelir kazanabileceğiniz işler bulunuyor. Peki hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar..

Bütün vatandaşlara ek gelir kazanç sağlayacak işler var. Ancak bu işi yapmak için kişinin kendi mesleğini bırakması veya başka bir işe yönelmesi şartı yok. Uzmanlık alanı olan veya olmayan ancak herhangi bir işte bir süre çalışılması durumunda deneyim elde edilebiliyor. Ayrıca kazançlar çok iyi. 

Söz konusu bundan faydalanmak için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapılması gerekmekte. Başvuruların tarihleri her yıl için değişim gösterecek. Daha önce Ekim ayı olarak ve 2017’de Kasım ayı olarak belirlenen başvurular için 2018 yılında herhangi bir başvuru tarihi netleşmiş durumda değil. Başvuru yapmak için 25 yaşını geçmek yer alıyor. Ayrıca emekli vatandaşlar içinde meslek gruplarına yer verilmiş durumda.

Bilirkişi için yılda 300 dosya verilmekte ve dosya başı ücret ise en düşük olarak 300 Türk Lirası ufak bir hesaplama yaparsak yıda 300 dosyaya bakmanız durumunda 90 Bin TL gelir elde ediyorsunuz. Ay bazında hesaplama yaparsak 7 Bin 500 Türk Lirası aylık gelir sağlanmış oluyor. Vergiler çıkınca ise ele geçen para ise 7 Bin Türk Lirası. İş mahkemelerinde ise tam 2 Milyon dava bulunmakta ve dava sayısı oldukça fazla.

Bunun için esnaflarda başvuru yapabilir. TESK Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada; “Teşkilatımız içerisinde bakkal ve marangozun yanı sıra motor ustası, şoförler ve inşaat ustaları, imalatçılar ve matbaacı gibi kişiler eğitimlere katılarak bilirkişi sertifikası kazanabilecekler” dedi.

5 YIL DENEYİM ARANIYOR

İster doktor veya mühendis olun, istersenizde inşaat işçisi veya teknisyen hatta esnaf bile olsanız bilirkişi olmak için eğitim şart. Sadece tek yapılması gereken meslek içerisinde en az 5 yıl deneyim şartı var.

Kamupersoneli.net I ANKARA