Ekonomi

Bilişim Sektöründe Hedef: 100 Bin İstihdam

Ulusal istihdam stratejisi Resmi Gazetede yayımlandı. Kamupersoneli.net olarak sektörleri istihdam bağlamında özetlemeye çalışacağız. 3.plan olarak bilişim sektörünü değerlendireceğiz.

OECD verilerine göre Türkiye’de 2014 yılı itibariyle bilişim uzmanı istihdamının ekonomideki toplam istihdam oranı % 1.08’dir. Bu oran gelişmiş ülkelere göre çok düşük olduğu için kamuya 100 bin bilişim uzmanı alınmasına karar verilmişti. 2017-2019 ulusal istihdam stratejisinde 100 bin bilişim uzmanı istihdamına vurgu yapılarak her yıl 10 bin bilişim uzmanı yetiştirilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Açıklanan 2017-2019 eylem planına göre; Mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitimi programlarının etkinliğinin arttırılması, üniversitelerdeki bilişim alanındaki seçmeli derslerin müfredatta yer almasını sağlanması, yurt dışındaki nitelikli personelin ülkemize kazandırılması amaçlanmaktadır.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yönetim bilişim sis. mezunuyum. Ben ve hala işsiz olan arkadaşlarım var. Çalışanlardan da bilişim sektöründe olmayanlar var. Bunlar dalavere. Herkes tecrübe arıyor. Devlet de 5 yıl tecrübe arıyor. Gidiyor işletme iktisat mezunu olup bilişim sektöründe önceden iş bulmuş olanı alıyorlar. Özel de aynı şekilde. Diyeceksiniz devlette bölüm kuralı var. Yok öyle bir şey. Dayı var koşul. Tarladayım şu anda çalışıyorum tüm gün gün altında bir bilişimci olarak.

  2. 2014 de başlamış ama bilgisayar mühendisi olarak ben hala hiç bir şey görmedim milleti kaldırmaktan başka bir şey değil herkes bunun farkinda.Dayisi olan ise giriyor bu sadece devlet için değil özel sektör içinde geçerli.Anlayacaginiz dayisi olmayan fakir gittikçe fakirlesiyor .Dayısı olan veya olmayan zengin daha çok zengin oluyor bu kadar basit

  3. Osym ye bilisimciler cok lazim suankilerin hepsi istifa etsin her sey gec yapiliyo bunaldik 2017/6 yayinlanmadiii

  4. Kpss p3 89 puan aldim . Yds ve tecrube yok bana uyan kriter 8 kadro onlari tercih ettim sadece ve 4001 memurluk verdim degil 100.000 60 kisi alsalardi atanirdim . Bunlar bos laflar ulkenin yazilima bilisime verdigi onem ortada