Ekonomi

Bilişim Vadisi Kapsamında 100 Bin Kişiye İstihdam Konusunda Son Durum

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bilişim vadisi inşaatına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Faruk Özlü açıklamasında Bilişim Vadisi inşaatının ilk aşaması sona erdiğinde 2 bin; tamamı bittiğinde ise 100 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağını ifade etmişti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bilişim vadisi ve personel alımlarına ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti;

100 BİN NİTELİKLİ İNSANA İŞ

“Biz sanayimize teknoloji enjekte etmek istiyoruz. Bu bakımdan Bilişim Vadisi, sanayimize teknoloji enjekte edebileceğimiz bir bölge. Aynı zamanda Bilişim Vadisi tam Osmangazi Köprüsü’nün ayağında bulunuyor. Osmangazi Köprüsü aracılığıyla, önemli sanayi bölgelerimizden Bursa’ya da kolayca ulaşılabilecek.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamasında vadinin birinci etap inşaatı bitirildiğinde 2 bin kişiye, tüm etapların inşaatı tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise yaklaşık 100 bin nitelikli insana iş ve istihdam sağlayacağını vurgulamıştı. 

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAMDA SON DURUM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan bilişim vadisi inşaatına ilişkin henüz net bir gelişme meydana gelmedi. Söz konusu proje kapsamında 100 bin kişiye iş imkanı hakkında net bir bilgi olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA