Ekonomi

Binlerce Genç Polis Olma Hayali Kuruyor! Peki Polisler 2018'de Ne Kadar Maaş Alacak?

Türkiye genelinde on binlerce genç polis olma hayali kuruyor. Lise, önlisans ve lisans düzeyinden mezun olmuş adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak polis alım ilanını sabırsızlıkla bekliyorlar. 

Polis olma yolunda yaşanan her türlü gelişmeyi yakından takip eden gençler, ilanın bir önce yayımlanmasını ve alımların yapılmasını talep ediyorlar. 

Yaşanan bu gelişmeler ışığında, polis ve polis adaylarını yakından ilgilendiren konuların başında polis maaşları geliyor. Polisler şuan ne kadar maaş alıyor ve 2018 yılında ne kadar maaş alacaklar? 

POLİSLER NE KADAR MAAŞ ALIYORLAR?

Geçtiğimiz dönemlerde hükümet ile sendikalar arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 2017 yılı polis maaşları belirlenmişti. Toplu sözleşme ve enflasyon farkına göre belirlenen polis maaşları 2017 yılında 3.942 lira seviyelerinde oldu. Aynı yöntemlerle belirlenen baş komiser maaşı ise 4.506 lira seviyelerinde.

2018 MAAŞLARI İÇİN MEMUR SEN 3 TEKLİF SUNMUŞTU

2018 yılı memur maaşlarının belirlenmesi için, Ağustos ayında hükümet ile yetkili sendika Memur Sen arasında toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirilmiş ve memurlara yapılacak zam oranları belirlenmişti. 

Bu bağlamda polis maaşları içinde görüşmeler yapılacak. Memur Sen polis maaşlarında yaşanacak zam için hükümete 3 teklif birden sunmuştu. Bu tekliflerin ilkinde, 2018 yılının ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019’un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam istendi. İkinci teklifte ise, 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep edildi. 

Memur Sen tarafından sunulan son teklifte ise, Ocak 2018’den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile, 2019 için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI?

Polis maaşlarında  2018 ve 2019 yıllarını kapsayan zam oranları hakkında henüz yetkili bir isimden açıklama yapılmadı. Konu hakkında yetkililer tarafından yapılacak her türlü açıklamayı, Kamupersoneli.net anlık olarak siz okuyucularımıza ileteceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA