Ekonomi

'Bitcoin Yatırımcıları Tüm Paranızı Kaybetmeye Hazır Olun'

Son dönemlerde oldukça konuşulan Bitcoin için İngiltere’de finans sektörünü düzenleyen ve denetleyen Finansal Hizmetler İdaresi’nin (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, açıklamada bulundu.

2017 yılının başlarında değeri bin dolar olan Bitcoin’in şuan ki değeri 16 bin dolar. Son zamanlarda dünya genelinde sıkça konuşulan Bitcoin 2017 yılında yüzde 1,500 değer kazanırken, bazıları tarafından ‘dijital altın’ olarak nitelendiriliyor.

‘Bütün Paralarınızı Kaybetmeye Hazır Olun’

İngiltere’de finans sektörünü düzenleyen ve denetleyen Finansal Hizmetler İdaresi’nin (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, yapmış oluğu açıklamasında, ‘ tüm paralarınızı kaybetmeye hazır olun’ uyarısında bulundu. 

Finansal Hizmetler İdaresi’nin (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, Bitcoin için yapmış olduğu açıklamasında, ne merkez bankalarının ne de hükümetlerin bu para biriminin arkasında olduğunu belirtti. Bailey, bundan dolayı da Bitcoin’e yatırım yapmanın çok güvenli olmadığını vurguladı.

Bitcoin İçin Uyarı

Andrew Bailey, Bitcoin’in para birimi olmadığını belirterek, Bitcoin’in formu içinde regüle edilmediğini aktardı. Fiyatlandırma anlamında çok oynak bir emtia olduğunu vurgulayan Bailey, geçen yıl yaşananlara bakarak uyarmak istediğini belirtti.

Andrew Bailey açıklamasında; “Eğer Bitcoin’e yatırım yapmak isterseniz tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. Bu benim en ciddi uyarımdır” açıklamasında bulundu.

Uzak Durun

Geçtiğimiz gün Bitcoin için açıklamada bulunan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de; “Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir” sözlerine yer vermişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA