Ekonomi

Black Friday Yaklaşıyor ! Süper Cuma İndirimleri Hangi Ürünleri Kapsıyor ?

Süper Cuma kapsamında Türkiye’de de perakende sektörü büyük indirimler yapıyor. Süper Cuma kampanyası bundan dolayı alışveriş merakı olmayanların dahi ilgisini çekiyor.

Süper Cuma kapsamında vatandaşlar tarafından hangi mağazaların indirim yapacağı araştırılıyor. Süper Cuma bu yıl 23 Kasım’da gerçekleşecek.

TEKNOLOJİ BAŞTA OLMAK ÜZERE İNDİRİMLER

Süper Cuma indirimlerinin çıkış yeri ABD’dir. Süper Cuma indirimleri Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada da ilgi ile takip ediliyor. Bu kapsamda indirimler teknoloji başta olmak üzere birden çok sektöre ilişkin çeşitli mağazalar indirim yapacak. 

Alışveriş seveler tarafından üç büyük indirim takip ediliyor. Bu indirimlerin ilki 11 Kasım’da Bekarlar Günü olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra Çin e-ticaret devi Alibaba geçtiğimiz günlerde ‘Bekarlar Günü’ kapsamında 30.8 milyar dolar ile yeni 24 saatlik satış rekorunu kırmıştı.

Bu Cuma gerçekleşecek 23 Kasım Süper Cuma indirim kampanyası ardından takip edilecek diğer önemli tarih ise  26 Kasım’da yapılacak Siber Pazartesi.

SÜER CUMA ETKİNLİĞİ DETAYLARI
 
Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Dünyanın birçok ülkesinde Black Friday günü vardır.
 
Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır.