Ekonomi

Borçlarını yapılandırmak isteyenler dikkat! Peş peşe gelişmeler

TBMM yaz tatili sınrasında yeniden toplandı. Milyonlarca vatandaşlar  ise devlete olan , bankalara olan borçların yapılandırılmasını talep ediyor. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu borçların yapılandırılması kapsamında taleper gündeme geldi.

TBMM’DE GÜNDEME GELDİ 

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bu konu hakkında bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

“Covid-19 salgını döneminde esnafımıza verilen 25 bin liralık destek esnafımızın kısa bir süre rahatlamasına sebep olmuştur. Ancak geçen altı ayı aşkın sürede salgının ve ekonomik etkilerinin devam etmesi verilen miktarın erimesine neden olmuş, bu arada esnafımız tarafından alınan kredilerin ilk taksidi gelmiştir.

YAPILANDIRMA YAPILMASI GEREKEN DÖNEM 

Geçmiş senelerde esnaflarımızın vergi, SGK, kredi borçlarına yapılandırmalar düzenlenmesine rağmen yeni ekonomi programda bu tür bir uygulama yapılmayacağı öngörülmektedir. Esnafımızın asıl yapılandırma yapılması gereken dönemi bence tam da Covid-19 salgınının devam ettiği bu dönemdir.

Zira esnafımız tarihin hiçbir döneminde bu kadar uzun süren bir olağanüstülük yaşamamıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu şartları göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri bir an önce almasını ve tüm esnafımızın beklentisini karşılamasını beklemekteyiz.”

AF YOK YAPILANDIRMA BEKLENİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , daha önce yaptığı açıklamada , bundan sonra vergi affının gündeme gelmeyeceğini söylemişti. KYK , vergi, cezalar ve devlete olan borçlara yapılandırma ya da vergi affı bekleniyor ve af olmayacğaının açıklanmasının ardından vatandaşlar yapılandırma beklemeye başladı.

Bu konu hakkındaki taleplerinizi sayfanın alt kısmındaki yorum bölümünden belirtebilirsiniz.