Ekonomi

Borcu Bulunan Esnaflara Emeklilik Fırsatı Doğdu

Konuyla alakalı olarak açıkama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu; “Bağ-Kur sigortalı vatandaşlarımızın 48 vadeli borçlarını ödemeleri ve ödemesinin maaşından kesilmesiyle gerçekleşecek ve herhangi bir komisyon tutarı alınmayacak. Bunun yanı sıra krediye başvuru yapmak için esnaflarımızın geçmiş sorgulaması yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise protokol ile alakalı olarak çalışma yapıldığını bunun doğrultusunda imzaların atıldığını ifade ederek yaptığı açıklamada;

“TESK olarak herhangi bir konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile alakalı olarak yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ziraat Bankası ülkemizin önemli bir kesimi için büyük sorumluluk altına girdi. Protokol 3 ay süre ile geçerli olacak ve üçer ay süre ile istenilirse 2 kere daha uzatma yapılacak. 1,28 faiz oranı ile beraber 48 ay vadeli olarak borçlu olduğu için emekli olamayan Bağ-Kur’lu esnaf vatandaşlarımız emekli olabilecek.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA