Ekonomi

Boş Kadrolara Alımlar İİBF Mezunlarına Yönelik Yapılmalıdır

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberler kapsamında; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının, Türkiye’deki en büyük işsiz kitleyi oluşturduklarını dile getirmiştik. Çalışma Ekonomisi, İktisat, İşletme gibi bölümlerin geniş iş yelpazesi, imkanı bulunmasına rağmen; yüksek mezun oranından ve bu konuda işgücü arzının az olmasından dolayı da işsizlik problemi yaşadıklarını aktarmıştık.

Kamudan ihraç edilen kişilerin, boş olan kadroların ve açılacak olan kadroların bu bölüm mezunlarına yönelik alımlarla kapatılması ve desteklenmesi; hem iş gücüne olan ihtiyacı azaltacak, hem de işsizlik probleminin ana kaynağına ciddi bir yardımda bulunulmuş olacak.

Kamuya alımlar İİBF odaklı yapılabilir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına yönelik kamu alımlarının yapılması, kamudan ihraç edilenler, boşalacak kadrolar nedeniyle doğacak personel alımları gibi ihtiyaçların doğacak olmasından dolayı yerinde ve doğru bir hareket olabilir. Zira en yüksek işsiz vatandaş sayısı, bu bölüm mezunları tarafından oluşturuluyor.

İhraç edilenlerden daha fazla alımlar yapılabilir.

Kamu personeline olan ihtiyaç, ihraç edilenler nedeniyle yükseldi. Buralardan ihraç edilenlerden daha fazla bir alım söz konusu olabilir. Devam eden OHAL süreci ve kamu araştırmalarında FETÖ’ nün henüz tamamen temizlenmemiş olması, buradan yeni kadroların doğmasına imkan tanıyabilir.

Umuyoruz önümüzdeki günlerde, İİBF mezunlarına olanak tanınarak bu yönde bir alımlar gerçekleştirilir. Tüm haberlerimizden ve paylaşımlarımızdan haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net| Özel İçerik

Bir Yorum

  1. Yaptığınız haber için teşekkür ediyoruz inşAllah yetkililer sizlerin vasıtasıyla sesimizi duyar.En büyük mağdur iibfler…