Ekonomi

Bu Programa Katılanlara Günlük 100 Lira Ödeme Yapılıyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli teşvikler sağlanıyor. Bu bağlamda geleceğin meslekleri gibi mesleklerde İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara günlük 100 lira ödeme yapılmaktadır. İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.  Bu programa katılmak isteyen vatandaşlarda bazı şartlar aranmaktadır. 

ARANAN ŞARTLAR

Bu şartlar şu şekilde belirtildi:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

GÜNLÜK 100 LİRA ÖDEME 

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden ödeme yapılıyor. Bu bağlamda iş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL ödeme yapılıyor. Bunun yanı sıra geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL ödeme yapılacağı vurgulandı. 

BAŞVURU DETAYLARI 

İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan vatandaşlar başvuru yapmak istediklerinde, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman başvuruda bulunabilmektedirler.

Detaylar İçin TIKLAYIN.