Ekonomi

Bu şartları taşıyan herkese bin 544 TL maaş verilecek! Başvuru şartları neler?

Yaşı ya da hastalığı olduğu için veya da engelli olduğu için başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin bakımını yapan kişilere devlet her ay belirli bir miktar maaş veriyor. Bu maaşlar ise yılda 2 defa zamlanıyor. Son artışlar birlikte evde bakım para olarak 1.544 TL maaş veriliyor. Peki, başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devletin vereceği destek sonrasında başvuru şartlarının ne olduğu merak edilmektedir. Bakım parası almak için gerekli şartlar şu şekilde ifade edildi:

Hasta ya da yaşlı olan vatandaşın rapor alması gerekmektedir.

Raporun en az yüzde 50 oranında olması gerekiyor.

Aynı zamanda alınan raporda “Bakıma Muhtaç” ibaresinin ekli olması gerekiyor.

Bakım maaşı alacak kişinin bakacağı kişinin engelli ya da yaşlı akrabası olması gerekiyor. Akrabası değilse de yasal olarak varisi olması gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan herkese bin 544 TL maaş verilecek! Başvuru şartları neler?

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Verilen yardımlarla beraber başvuruların nereye yapılacağı da merak konusu oldu. Başvurular için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ya da ilçelerde bulunan ilçe müdürlüklerine yapılması gerekmektedir. Başvurular, yetkililer tarafından incelendikten sonra, başvuru yapanlar gerekli şartları sağlarlarsa maaş bağlanıyor. Ödemeler ise bir sonraki ay direkt olarak başlıyor.

İKRAMİYELER HARİÇ

Kişilere verilecek olan bu maaş için aynı zamanda bir de gelir şartı bulunuyor. Kişi başı gelirinin net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu rakam hesaplandığında 1.402 TL olarak çıkmaktadır. Yani bu maaşın alınabilmesi için gelirin 1.402 TL’den az olması gerekiyor.