Ekonomi

Bu şartları taşıyan herkese devletten geri ödemesiz 30 bin TL yardım!

Farklı kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların ekonomik anlamda biraz daha rahatlaması için destek vermeye devam ediyor. Son dönemlerde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dahilinde her geçen gün daha çok aileye nakdi destek ödemeleri yapılıyor. Vatandaşlar aldıkları yardımla, ekonomik anlamda biraz daha rahatlıyor.

30 BİN TL’YE KADAR NAKİT DESTEK

Devlet, vatandaşların ekonomik anlamda rahatlaması için nakdi destek ödemelerine devam ediyor. Çeşitli başlıklar altında verilen nakdi destek ödemeleriyle, bütçelerini rahatlatmaya çalışan vatandaşlar, devletin verdiği yardımları araştırıyor. Verilen bu destek yardımlarından biri de ihtiyaç sahibi olan aileler için verilen 30 bin TL’ye kadar nakdi destek. Prefabrik villa ve ev modelleri son dönemde popüler olmaya başladı. Devletin verdiği hibe desteği ödemeleri de bu evler için geçerliliğini koruyor.

Bu şartları taşıyan herkese devletten geri ödemesiz 30 bin TL yardım!

18 YAŞINI TAMAMLAMAK GEREKİYOR

Devletin vermiş olduğu bu destekten yararlanmak için ilk olarak vatandaşların 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Bunun dışında, bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin, “Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma” şartını da taşıması gerekiyor.

ARANAN DİĞER ŞARTLAR

Verilen bu yardım sadece alt gelir grubu muhtaç aileleri kapsayacağı ifade edildi. Devletten geri ödemesiz 30 bin TL’ye varan destek alabilmek için belirtilen şu şartları taşımak gerekiyor:

  • Oturulması mümkün olmayan, eski, bakımsız ve sağlıksız evler
  • Ekonomik anlamda muhtaç olmak
  • Hane halkının aylık gelir toplamının, tek kişi başına düşen net asgari ücretin 1/3’ünden daha az olması (701,32 TL’yi aşmamak)
  • Dul olmak, tek ebeveynli olmak, engellilik ya da yaşlılık gibi özel şartlardan bir tanesini taşımak
  • Onarımı yapılacak veya da üzerine yeni prefabrik ev dikilecek arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak