Ekonomi

Bugün Dolar Kuru Kaç TL? 12 Kasım Güncel Dolar ve Euro Fiyatları!

Yeni hafta başında Dolar, Euro ve İngiliz Sterlin’i fiyatlarına dair son durumlar, güncel döviz kuru rakamları ve para piyasalarına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

İşte ekonomi dünyasında yaşanan gelişmeler ve 12 Kasım Pazartesi günü güncel döviz kuru piyasalarında oluşan son durum.

12 KASIM PAZARTESİ DÖVİZ KURU FİYATLARI

12 Kasım Pazartesi sabahına ABD Doları 5,4649 TL seviyesinde başladı. Euro ise yeni güne 6,2244 TL’den başlarken İngiliz Sterlin’i yeni haftanın ilk saatlerinde 7,0684 TL bandında işlem görüyor. 

Dolar Kuru geçtiğimiz hafta sonunda ise 5.4786 seviyesinde haftayı kapatmıştı. 9 Kasım Cuma günü tarihinde gerçekleşen kapanış fiyatlarına göre ise Euro 6.2080’den haftayı kapatmıştı. İngiliz Sterlin’i ise geçtiğimiz hafta son işlem gününde son olarak 7.1001’den işlem görmüştü. 

Geçtiğimiz hafta başında ve hafta içinde 5.30 TL seviyelerine kadar gerileyen dolar yaşanan gelişmelerin karşısında haftanın son günlerinde yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta içinde FED kararlarının açıklanması, ABD’de gerçekleşen ara seçimler ve Avrupa’da İtalya’nın bütçe planına ilişkin Avrupa Birliği (AB) kurumlarındaki düş kırıklığının yüksek sesle dile getirilmesi Döviz kurunun hareketlenmesine neden olmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise 5.30 TL bandına kadar gerilen dolar kuru hafta başına 5.46 TL seviyesinde başladı.