Ekonomi

Çalışan, Hamile Anneler En Az 4000 TL Doğum Ödeneği Alabilirler

Hükümetin önemli düzenlemeleri arasında yer alan bu düzenleme kapsamında, belirli şartları taşıyan anneler, doğum ödeneğinden faydalanabiliyorlar. Bu şartları taşıyan anneler; en az 4000 TL doğum veya rapor ödeneği olarak belirtilen paraları alabiliyorlar.

Doğum ödeneği için taşınması gereken şartları listeyelim:

-En az 90 gün süreyle sigorta primlerinin yatmış olması,

-Gerekli izin süreleri kapsamında geçerlilik bulunması (16 hafta sigortalı izin),

-Doğum öncesinde başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

Doğum yapan anneler, rapor ödeneklerini hangi bankadan alabilirler?

Anneler, gerekli başvuruları önceden yaptıkları takdirde, ödeneklerini Ziraat Bankası veya PTT aracılığıyla alabilmektedirler. Ancak burada en önemli nokta, başvuruların daha önceden yapılmış olması.

Ücretler nasıl belirleniyor?

Doğum ödeneklerindeki tutarlar, primlerinize göre belirleniyor. Sigorta primlerinizin yattığı tutar üzerinden 3 aylık olarak hesaplanıyor ve size yöneltiliyor.

Doğum ödeneğimi nereden kontrol edebilirim?

Gerekli başvurularını yapmış, sigortalı doğum izinlerini kullanmış anneler, en az 90 gün prim şartını taşımışlarsa; ödeneklerini e-Devlet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ” Doğum ödeneği ” ekranından görebilmektedirler.

Bu noktada ilave bir hatırlatma yapmakta fayda var. Başvurular önce yapılmış olsa dahi, paranın transfer edilmesi yönünde talepte bulunmayan anneler, paralarını alamıyor; böylelikle paraları bir daha kullanılmamak üzere yanıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA