Ekonomi

Çalışan Liseli Öğrencilere Maaş Müjdesi!

Alınan kararlar doğrultusunda liseli öğrencilere maaş bağlanması konularında anlaşmaya gidildi. Bu sayede hem yaz tatili ve hemde yarıyıl tatilinde uygulamalı projeler üzerinde çalışan öğrencilere maaş ödenecek.

Çalışma hayatına taze güç olarak liseli öğrencilere yer verilecek. Meslek lisesinde okuyan liseli öğrencilere saat başı brüt 11 TL’den aylık bin Türk Lirası maaş ödemesi yapılacak. Bu yeni uygulamayla beraber maddi sorunlarla boğulan öğrencilerin çalışmak için okulu bırakmalarına gerek kalmayacak. Diğer yandan özel sektörler ise nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle beraber özel mesleki ve teknik Anadolu liseleri üzerinde yapılan üretim şartlarının sağlamasında yeni standartlar geldi. Gelen bu düzenlemeyle beraber özel meslek ve teknik Anadolu liselerinde okuyan liseli öğrencilerin belirlenen bölümlerde, standartlara uygun laboratuvar ve atölyelerde ürettimde bulundukları süreler hesaplanarak maaş alabilecekler.

YARIYIL TATİLİ İŞE DÖNÜŞECEK

Öğrencilerin hafta içi günlerinde en fazla 3 saat, cumartesi günü ise en fazla 8 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise pazar günleri hariç günde en fazla 8 saat çalışabilmelerine müsade edilecek. Buna göre yarıyıl ve yaz tatillerinde çalışmadan bir öğrenci eğitim görürken ayda bin Türk Lirası kadar maaş almış olacak. Sadece yaz tatillerinde ve yarıyıl tatilinde çalışan bir öğrenci ise toplam 6 bin 688 Türk Lirası ücret alabilecekler. Öğrencilere ürettiğini satma imkanı verilmesine olan sağlayan özel meslek liseleri ise biyomedikal, elektrikelektronik, endüstriyel otomasyon, gıda, hayvan yetiştiriciliği, kimya, makine, matbaa, metal, mobilya, motorlu araçlar, tarım, tekstil, tesisat ve yenilenebilir enerji, bilişim, gemi yapımı, inşaat, kuyumculuk, metalürji, plastik, raylı sistemler, seramik cam, tarım ve uçak bakım alanları olarak belirlenmiş durumda.

Diğer yandan öğrenciler konuyla ilgili olarak lise öğretmenlerinden ve MEB tarafından detaylı bilgi alabilirler.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum