Ekonomi

Çalışanlar Dikkat ! Kıdem Tazminatında Yeni Dönem Başlıyor

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı. Bu programa göre devredilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 2019 yılı Ocak ve Temmuz aylarında önceki 6 aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılması öngörülüyor.

KIDEM TAZMİNATINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan programda kamu görevlileriyle yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre memur maaşları ve memur emekli aylıklarının 2019 yılının Ocak atında yüzde 4, Temmuz ayında ise yüzde 5 oranında artırılmasının planlandığı ifade edildi. Ayrıca programda 2019 yılının Ocak ve Temmuz aylarında geçmiş 6 aylık dönemlerde oluşacak enflasyon farklarının ilave edilmesinin planlandığı ifade edildi.

Söz konusu programda kıdem tazminatı hakkında yeni dönemin başlayacağı ifade edildi. Buna göre sosyal taraflarla diyalog içerisinde tüm işçiler açısından erişilebilirliğin sağlanacağı bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sistemi oluşturulacak.

Ayrıca sosyal tarafların mutabakatıyla tüm işçilerin erişilebilirliğini güvence altına alan bireysel hesaba dayalı bir kıdem tazminatı reformunun yapılacağı vurgulandı.

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Dağdaki pirince gidilecek evdeki bulgurdan olma zamanı düzgün bişey yapılacak değil ya insanların yüzü gülsün

  2. 7 yıldır çalışıyorum isimden memnun değilim daha mutlu olacağım iş buldum ama tazminatımdan da vazgecemiyorum biranonce çözün artık.