Ekonomi

Çalışanlara Müjde! Asgari Ücret Desteği Ödenecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal; İşveren ve çalışanlar hakkında açıklamalarda bulunarak 100 Lira asgari ücret uygulamasına bu yılda devame deceklerini belirtti. 2016 ve 2017 yılında olumlu cevaplar aldıklarını belirten Bakan Ağbal, bu uygulamaya 2018 yılında da devam edeceğiz diyerek iş verenler ve çalışanlar açısından olumlu bir uygulama olacaktır dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal; işverenlere yönelik olarak uygulanan 2016 ve 2017 yılında olumlu anlamda katkı sağlayan asgari ücret destek uygulamasına 2018 yılında da devam edeceklerini belirtti. Bakan Ağbal konuyla alakalı olarak gençlerin istihdam edilebileceğinin önünün açılması için 18- 25 yaş arasında bulunan sigortalılara ait sigortalı işe giriş bildirgesinin çalışılmaya başlanan tarih itibariyle verilmesine imkan sağlanacağını ifade etti. Öğrenci olan yetim çocukların hizmetleri akabinde tabi çalışmaları halinde almakta oldukları aylığı kesilmiş olanlardan şartların durumuna göre anne veya baba durumundan hak kazandığı pasort hakkının çalışması durumunda devam edeceği ifade edildi. 

GEÇMİŞE DÖNÜK HAKLARIN VERİLMESİ GÜNDEMDE

iye Bakanı konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamalarda 30 günden az çalıştırılan sigortalıların bildiriminde işverenlerin beyanı yeterli görülerek işverenlerin kuruma belge verme zorunluluğunun kaldırılacağını bildirdi. Sigorta primi teşvik ve destek indirimlerinden geriye yönelik olarak yararlandırılması ve yararlanılan teşviklerin başka bir teşvikle değiştirilmemesi adına teşviklerin hak kazanılmasından en geç 6 ay içerisinde yararlanılması halinde kaybedilmesi ancak önceki dönemlere ilişkin olarak bir ay içeresinde başvurulması halinde geçmişe dönük olan hakların verilmesi öngörülmekte. 

İSTİHDAM DESTEKLERİ 

Maliye Bakanı Naci Ağbal,  istihdam oranlarının arttırılmasına yönelik olarak kapsamlı ve güçlü teşvik mekanizmaları sağladığından bahsederek bu ifadelerde bulundu; “2020 sonuna kadar işe alınan sigortalıların nedeniyle ilave istihdam sağlayabilen özel sektör işverenleri için 12 ay süreyle beraber gelir vergisi, damga vergisi, sosyal güvenlik primi desteği teşviki getirilecek. İmalat ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde ilave işe alınacaklar için daha yüksek tutarlarda güvenlik prim desteği sağlanacak. Kadın, genç ve engelli istihdamında teşvik süresi 12 ay yerine 18 ay olarak daha uzun belirlenecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. İş yeri sahibi olanların çoğu bu uygulamadan haberdar değil. Ülke genelinde, özellikle de Anadolu'da bu uygulama işletmecilere tanıtılmalı. İşte o zaman çok daha fazla istihdam artar.