Ekonomi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan 'Dolar Düşecek' Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından organize edilen iftar programına katıldı. İftar programının ardından katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ekonomi gündemi değerlendirdi. 

Son günlerin en önemli ekonomi gündemi haline gelen döviz kuru hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu doların daha da düşeceğini belirtti. 

DOLAR DAHA DA DÜŞECEK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu döviz kuruna yönelik açıklamalarında Türkiye’nin bankacılık alanında çok güçlü adımlar attığını ve güçlü bir finans sistemine sahip olduğunu hatırlattı. Atılan bu adımların Türkiye ekonomisinin dik duruş sergilemesinde ki önemine değinen Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu adımlar ve istikrar sayesinde döviz kurunun normale döneceğini ifade etti. 

“Ekonomiyle alakalı 16 yıldır yaşanan siyasi istikrarın, hızlı karar veren ve dik duruş sergileyen ekonomi yönetiminin almış olduğu kararlarla güçlü bir serbest piyasa ekonomisine sahibiz. Bunun bütün araçlarını etkin şekilde kullanan bir piyasaya sahibiz. Yaşanan bu süreçte çok hızlı kararlar alındı ve bunlar uygulamaya kondu, şu anda dolar kurunda bir düşüş eğilimi söz konusu, daha da düşecek. Bu anlamda çok güçlü önlemlerimizi almış durumdayız.”

BİR ÇOK BADİRE ATLATMAMIZA RAĞMEN 7.4’LÜK BÜYÜME SAĞLADIK

Katıldığı etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında büyüme rakamlarını değerlendiren Bakan Sarıeroğlu, Türkiye’nin güçlü imkanları ve potansiyele sahip bir ülke vurgulayarak şu ifadeleri kullandı. 

“Birçok badire atlatmamıza rağmen 7,4 gibi güçlü, kapsayıcı ve istihdam yaratan bir büyüme performansıyla bugün G20 ve OECD ülkeleri arasında lider konumda olan bir Türkiye’yiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA