Ekonomi

Çalışma Bakanı :" Memur Olan Kendini Garantide Sanıyor"

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ ndan kamu personellerini ilgilendiren bir haber geldi. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, kamu personel rejiminde bir değişiklik yapmak istediklerini ifade ederek, kamu personellerinin memuriyetlik süreçlerinde öğrenme, kendini geliştirme ve becerilerini artırmalarına yönelik düzenlemeler olacağından bahsetti. Yeni bir kamu personel rejimi düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Mehmet Müezzinoğlu, bu girişimleriyle vatandaşın alacağı hizmet kalitesini ön plana iten, vatandaş odaklı bir hizmet döneminin de daha mümkün olacağını ifade etti.

Memuriyete atanan kişinin, emekliliğe kadar kendisini garantide görmesi, öğrenme ve kendini geliştirme kabiliyetlerinde çaba sarfetmediğini ifade ederek, kamu personellerinin kendilerini geliştirmelerini merkezi hedef haline dönüştürecek sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Gündemde iki konu olduğunu ve bu konulardan bir tanesinin kamu personel rejimi düzenlemesi, diğerinin ise kıdem tazminatı olduğunu aktaran Çalışma Bakanı, rejim düzenlemesinde; ödül-ceza sistemiyle yürüyen, terfilerde kamu görevlilerinin kendilerini geliştirebilmelerini sağlayan, verimliliği ölçebilen sistem üzerinde çalışıldığını aktardı. Memuriyet sisteminde memuru değil, hizmeti merkez halinde alan bir uygulamayı geliştirmenin daha doğru olduğunu aktardı.

Kamupersoneli.net | ANKARA