Ekonomi

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'ndan Ekonomi ve İstihdam Değerlendirmesi

AK Parti Pursaklar 4. Kadın Kolları Olağan Kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu burada ekonomi ve çalışma hayatına ilişkin bir konuşma yaptı. 

Bakan Sarıeroğlu konuşmasında Türkiye’nin ekonomisine ilişkin görüşlerini aktarırken çalışma hayatı ve istihdam konularına ilişkin detaylı bilgi verdi. 

EKONOMİ VE İSTİHDAM DEĞERLENDİRMESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı kongre kapsamında yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirdi. 

Türkiye’nin ekonomide güçlü olduğu vurgusunda bulunan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu olumsuz bir hava yaratılmaya çalışıldığını söyledi. 

İstihdam rakamlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu iş gücünde yaşanan artışa vurgu yaptı. Bakan Sarıeroğlu’nun açıklamaları şu şekilde,

“İstihdam rakamlarımız 28 milyona, iş gücüne katılan sayımız 31 milyona ulaşmış. İhracatta rekorlar kırıyoruz. Ekonomik büyümede rekorlar kırıyoruz. Şu anda dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi içerisinde birinci sıradayız. Bunu da sindiremiyorlar. Bunu da kabul edemiyorlar. Bunun üzerinden de maalesef ki bir akıl tutulmasıyla bir algı çatışması içerisindeler. Toplumumuza sürekli olarak negatiflik pompalamaya çalışıyorlar ama onlar ne kadar bu çaba içerisinde olurlarsa olsunlar milletimiz görüyor.”

KADIN İSTİHDAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuşmasında çalışma hayatında kadınların yerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kadınların geçmişte çalışma hayatında çok etkin olamadıklarını söyleyen Bakan Sarıeroğlu bu durumun değiştiğini ifade etti. 

“Geçmişte çalışma hayatı başta olmak üzere çok etkin olmayan hanımlarımızın bugün siyasette, ekonomide, sosyal hayatta, her alanda etkin ve aktif bir şekilde yer aldığını görüyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA