Ekonomi

Çalışma Bakanı Selçuk: 0-2 Yaş Arası Çocuklar İçin Her Ay 150 TL Destek Verilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen görüşmeler sırasında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çalışma Bakanlığı bünyesinde ailelere sağlanması beklenen desteklere dair açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk yeni bir proje hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yeni proje ile ikiz veya üçüz çocuğu bulunan vatandaşlara her ay 150 TL destek sağlanacağını açıkladı. Bakan açıklamalarında ayrıca kronik hastalığı bulunan çocuklar için ve başarılı olan çocuklar içinde yeni destek projeleri olduğunu duyurdu. 

0-2 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN 150 TL DESTEK 

Aile Bakanlığı 2019 bütçe görüşmeleri sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında söz konusu desteklere dair açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şu ifadeleri kullandı. 

“Çoklu Doğum Yardım Programı ile ikiz, üçüz gibi çoklu doğumla karşılaşan ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik 0-2 yaş aralığında çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapacağız. Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik bedellerinin 200 TL’ye kadar olan kısmına yönelik destekte bulunacağız.”

Bakan Selçuk konuşmasının sonunda ayrıca başarılı olan öğrencilere bazı burslar verileceğini açıkladı. “MEB tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10’a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 lira, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek sağlayacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Işkur büro personeli ve imd sonuçlarını unuttunuz sayın bakanım

  2. Lütfen yardım edin 2 yaş çocuğum var kalp hastası

    durumum yok yardım edin

  3. Kaymakamlıklar dakikası sosyal yardımlaşma vakfına başvurunuz yardımcı olurlar