Ekonomi

Çalışma Bakanı Selçuk'tan Bütçe Görüşmelerinde Asgari Ücret Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Çalışma Bakanlığı’nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında konuya değinen Bakan Selçuk asgari ücretin nasıl belirleneceğine dair konuşma yaptı. 

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK’TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bütçe görüşmeleri sırasında yapmış olduğu konuşmasında ele aldığı konuya dair açıklamasında, asgari ücretin çalışanların memnuniyeti ve piyasa koşulları dikkate alınarak belirleneceğini ifade etti. Bu kapsamda asgari ücrete AK Parti döneminde verilen zamlara değinen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı. 

“Asgari ücrete ilişkin çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürütüyoruz. Gelecek hedeflerimizde daha da iyi noktada olmasını umut ettiğimiz asgari ücreti devraldığımız noktadan çok daha ileri noktaya taşıdık. Hükûmetlerimiz döneminde, 2002 yılına göre 2018 yılında asgari ücreti reel olarak yüzde 102,6; nominal olarak yüzde 770 oranında artırdık. Ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırılar nedeniyle ülkemizdeki reel artış devam etmekte. 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımız aralık ayı içerisinde işçi ve İşveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Geriye đönük yaptiklarinizi % bilmemneydi % bilmem ne oldu olayi yapcaksaniz bizde verdığimiz oy bilmem neydi ne oldu verdigimiz oy meselesi yaparsak zararli siz cikarsiniz geriye değil şuana ve ileriye bakin hedefiniz herdaim ileri olsun

  2. Biz nasil olsa geciniriz simdi 50tl zam gelir sonrada isci cikarmlari baslar neymis zammis gerek yok