Ekonomi

Çalışma Bakanlığından Büyükanneye Destek Projesi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada büyükanneye destek projesi hakkında çeşitli bilgi paylaşımları yapıldı. Açıklama büyükanneye destek projesinde istiyoruz ki kadın istihdamdan uzaklaşmasın evladı güvenli ellerde büyüsün başlığı ile kamuoyuna sunuldu.

Açıklamaya göre;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu açıklamalarında “Biz özellikle Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak insani ve vicdani duruşların peşindeyiz. O nedenle çatışmaların, ayrıştırmaların olduğu noktalarda daha fazla huzurun, barışın, insani değerlerin, hak edilenin yanında olmak ve o hak edenlerin gücünü artırabilmenin peşindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, kadın istihdamında Ak Parti döneminde yapılan çalışmalara değindi. Bakan Müezzinoğlu kadın istihdamı oranını yüzde 27’den yüzde 33’e çıkardıklarını ve yüzde 43’e çıkaracak planlarının olduğunu ifade etti.

Çalışma Bakanı büyükanne projesini de hayata geçirdiklerini hatırlatarak biz istiyoruz ki bu projeyle kadın istihdamdan uzaklaşmasın evladıyla olan hukukunu güçlü , sağlıklı, güvenli koruyabilsin dedi.

Bakan Müezzinoğlu güncel sistem ile doğum yapan anneye çocuğu 6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma hakkı verildiğini ifade ederek, özel sektörde yarı zamanlı çalışmanın, annenin istihdamdaki yerini zorlaştıracak bir unsur olarak görüldüğünü vurguladı. 

Çalışma Bakanı Doğum yapan annelerin özel sektördeki istihdamının azalmasının önüne geçebilmek annenin huzurlu ve güven içinde işine devam edebilmesi için büyükannelere destek verilecek. İlgili konu hakkında Bakan Müezzinoğlu, Anne işinde huzurlu, çocuk evinde güvenli, anneanne, babaannenin torununu yetiştirmesine katkı, ailenin de istihdamdaki dinamiklerinin güçlü olmasına destek verecek projeyi inşallah önümüzdeki hafta sonlandıracak ve kamuoyuna deklere edeceğiz dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA