Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Milli Treni İnceledi

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Vagon Sanayi AŞ’nin akıl teriyle alın terini bir araya getiren bir merkez olduğunu belirtti. 


Bazı ziyaretler için Sakarya’ya gelen Müezzinoğlu, Valilikteki İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen hafta başlattıkları il ziyaretleri programları kapsamında Sakarya’ya geldiğini, 25 bürokratla değişik kentlerde il değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, “Bu vesileyle bugün Sakarya’dayız. TBMM’de olan siyasi partilerin milletvekilleri, il başkanları, sanayi ve ticaret odaları, esnafı, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle ilin analizini yaptığımız il değerlendirme toplantısı.” diye konuştu.

Daha sonra fabrikaları ziyaret edeceklerini bildiren Müezzinoğlu, “İşçilerle öğle yemeği yemek, onları dinlemek, sendikalarımızla görüşüp temsilcilerin değerlendirmelerini alarak bir günlük gerek sivil gerek işçi gerek işveren ayağı olan gerekse ilin bütün dinamiklerini değerlendirdiğimiz bir çalışma programı. Bu vesileyle Sakarya’dayız. Siyasi partilerimizin il başkanlarına, milletvekillerimize, oda başkanlarımıza, sivil toplum örgütü temsilcilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, bürokratlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

– Milli tren

Müezzinoğlu, daha sonra Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) fabrikasını ziyaret etti. Burada üretimi devam eden milli treni inceleyen Müezzinoğlu, işçilerle yemek yedi.

İşçilerle bir süre sohbet ettikten sonra toplu fotoğraf çektiren Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, ülke ve millet olarak arzu edilen hedeflere yürürken elde edilecek kazanımları beraber başaracaklarını söyledi.

TÜVASAŞ’ta milli trenle ilgili 2018 hazırlıklarını gördüklerini dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Burada akıl teriyle alın terinin milli bir şekilde şekillendiği yerdeyiz. Bu nedenle akıl teri ve alın terini birlikte götüren, ikisinin hak ve hukukunu birlikte koruyabilen bir merkezdeyiz. İnşallah önümüzdeki süreç bu anlamda daha güçlü olacak. Biz de karınca kararınca katkı sağlayacağız ama burada en önemli kazanımımız bana göre masanın karşı tarafında oturanlar değil bu masa. Bizim bu masanın her ayağını birlikte güçlü hale getireceğiz. Ülkemiz, milletimiz kazanacak hep birlikte kazanımların peşinde koşacağız.”

Konuşmaların ardından, Türk-İş Sakarya temsilcisi Cemal Yaman, Müezzinoğlu’na milli tren maketini takdim etti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA