Ekonomi

Çanakkale Köprüsünün Geçiş Fiyatı Belli Oldu!

18 Mart tarihinde kule temeli atılan ve kazık çakma töreni yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü için 10 farklı ülkeden 2 milyar 265 milyon euro kredi finansının sağlandığı ifade edildi.Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise yaptığı açıklamada; “Krediler KSURE, Deutsche Bank, Bank of China, ICBC gibi bankalarla 17’si yabancı olmakla beraber 24 bankadan alındı ifadelerini kullanarak finansman ağını İpek yoluna benzetmekteyiz” dedi.

Dünanın uzun ve açıklılık hemde en yüksek kuleli köprüsünü inşa edeceklerini ifade eden Özdemir yaptığı açıklamada; “30 bin araç garantisi vermekteyiz. Bu sayıya ulaşmak için fazla bir zamana gerek yok. Geçiş ücreti ise 15 euro artı KDV şeklinde olacak bu fiyat günümüzde 80 Türk Lirasına tekabül etmekte. Projeyi ise Mart 2022’de bitirmeyi hedefliyoruz. Yap-işlet-devter modelinin ruhuna uygun olarak projeyi erken sürede tamamlayacağız” dedi.

Projede çalışan işçilerle alakalı olarak açıklama yapan Özdemir; İşçilerin sayısının 10 binlere kadar ulaşabileceğini ifade etti.

Kamupersoneli.net I ANKARA