Ekonomi

Canan Karatay'ın açıklamaları olay oldu: Yüzde 100 zam geldi

Vatandaşların severek takip ettiği ünlü İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla olay olmuştu.

KUYRUK YAĞINI YİYENLER 90-95 YAŞINA KADAR YAŞARLAR

Vatandaşların sağlığı için zeytinyağını tavsiye eden Karatay geçtiğimiz gün kuyruk yağı hakkında, “Kavurma kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarısı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu’da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar.” ifadelerini kullanmasının ardından kuyruk yağı satanlar hemen harekete geçerek kuyruk yağı fiyatlarına zam getirdi.

Canan Karatay'ın açıklamaları olay oldu: Yüzde 100 zam geldi

Karatay’ın yaptığı açıklama sonrasında kuyruk yağının kilosuna yüzde 100 zam yapıldı. Vatandaşların Karatay’ın açıklaması sonrasından yoğun bir şekilde doğal bir yağ türü olan ve yemeklere lezzet katan kuyruk yağının kilosu 25 TL ‘den 50 TL’ye çıkarıldı.

Canan Karatay'ın açıklamaları olay oldu: Yüzde 100 zam geldi

YÜZDE YÜZ ZAM YAPILDI

Ünlü İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hocanın açıklamaları sonrasında yapılan zam hakkında açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kuyruk yağının en fazla kebapçılar tarafından kullanıldığını belirterek, “Canlı hayvan ihracatından dolayı elimizde darlık var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla bu ihracat durduruldu. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğine inanıyoruz. Doğu illerinde 45 liraya kadar düştüğünün bilgisi geldi” dedi.

Canan Karatay'ın açıklamaları olay oldu: Yüzde 100 zam geldi

KUYRUK YAĞI NEDİR?

Canan Karatay’ın açıklamaları sonrasında en fazla merak edilen konular arasında yer alan kuyruk yağının ne olduğu araştırılmaya başlandı. Karatay’ın bahsettiği gibi yiyenlerin 90-95 yaşına kadar yaşadığını dile getirdiği kuyruk yağı küçükbaş olarak adlandırılan koyun vb. hayvanların omurgasının sonunda kuyruk kısmına yakın bölümde biriken yağ kısmı olan kuyruk yağı olarak bilinir. Kuyruk yağının bir diğer ismi de don yağıdır. Don yağı bir diğer adıyla kuyruk yağı oda sıcaklığında katı durumdadır. 

Canan Karatay'ın açıklamaları olay oldu: Yüzde 100 zam geldi

KUYRUK YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Yüzde 100 zam yapılan kuyruk yağının faydaları ise saymakla bitmiyor.  Kuyruk yağı faydaları hakkında da açıklama yapan Yağmur, “Kuyruk yağı 20 derecede eriyor. Hiçbir zararı yok. Diğer yağlardan daha sağlıklı. Biz kuyruk yağı tüketiyoruz vatandaşlarımızın da tüketmesini istiyoruz” dedi.