Ekonomi

Cemil Ertem :"Merkez Bankası Faiz İndirimi Yapabilir"

Merkez Bankası’nın faiz kararı 24 mart 2016 tarihinde açıklanıyor. Cemil Ertem görüşlerini bir televizyon kanalının canlı yayınında belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanlığı görevini yürüten Sn. Cemil Ertem, Merkez Bankası’nın gelecek hafta içerisinde bir faiz indirimi yapmasını beklediklerini , özellikle üst bantta bir indirimin mümkün olabileceğini dile getirdi. 

Piyasalar Merkez Bankası Pas Geçer Diye Düşünüyor Ben Öyle Düşünmüyorum

NTV’ye canlı yayınla bağlanan Sn. Cemil Ertem “Önümüzdeki hafta Merkez Bankası’nın bir toplantısı var. Piyasalar Merkez Bankası’nın pas geçeceğini düşünüyor ancak bir faiz indirimi de olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir fırsatı da var Türkiye’nin. Özellikle gecelik borç verme yani banka sistemini finanse etme faizi olan üst bantta bir indirim söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı 24 Mart 2016 Tarihinde Açıklanacak

Merkez Bankası’nın faiz kararları her zaman için gündemdeki yerini koruyor. Bir dönem Hükümet ve Merkez Bankası arasında “faiz” krizi yaşanmıştı ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından Merkez Bankası eleştirilerin hedefi olmuştu. Merkez Bankası kendisini savunurken ve faiz indirimlerinin ileri vadede ülkedeki para için sıkıntı çıkarabileceğini dile getirmişti. Merkez Bankası’nın faiz kararı gelecek hafta (24 Mart 2016) ‘da açıklanacak. Merkez bankasının Merkez politika faizi şu an %7.5 , faiz korudunun alt bandı ise %7.25 , merkez bankasının faiz koridorunun üst bandı %10.75 seviyelerinde duruyor.

Kamupersoneli.net