Ekonomi

Cep Telefonu Faturası Ödemelerinde Yeni Karar! Son Tarih 30 Haziran

BTK tarafından abonelere yapılacak olan iadelere göre uygulanacak usuller ve esaslarda düzenleme yapıldı. Bununla beraber elektronik haberleşme seköründe uygulanatemler ve bilgiilendiirme süreçler ise kalan iade tuttarlarının Ulaştırma Bakanlığına Bağlı olarak aktarılmasına karar verildiği ifade edildi.

BTK tarafından işletmecilerin tüketicilerden haksız kazanç sağladığı ve bununla beraber ücret tahsil ettiği tespitedilmesi durumunda bu ücretlerin abonelere iade edilmesine yönelik olarak kurul tarafından onay görmesi dahilinde idari yaptırım uygulanacak. Söz konusu vatandaşlardan alınan haksız kazançlar işletmeler tarafından kısa mesaj yolu dahil olmakla beraber e- posta ve sesli arama sistemiyle beraber ücretler vatandaşlara bildirilecek.

200 binden fazla abonesi bulunan işletmeler e- devlet üzerinden alacaklarını iadesinin yapılmasına imkan sağlayacak. İdaelerin IBAN üzerinden yapılmaması durumunda ise kullanılacağı ifade edilen yöntemler ve benzeri hususlar durumuna göre abonelere sorgulama sayfası üzerinden bilgi sunacak.

İşletmeciler tarafından engelli vatandaş tarifelerinden yararlanan abonelere yapılacak söz konusu bilgilendirmeler ve bu aboneler uygun olak işitsel ve görsel yöntemlerin uygulanacağı ifade ediliyor.

Faturalı olan hatlarda iade tutarlarının abonelerinin öncelikli olarak son ödeme tarihleri geçmiş borçlarından alakalı olarak mevuzata uygun şekilde ödenecek. Ödemesi yapılmayan tutarlar ise talep edilmesi durumunda istenilirse nakit olarak ödenebilecek. Ön ödeme yapılan hatlarda ise iade edilecek tutarlar varsa abonelerden alacağından kesilecek ve kesilme sonrasında kalan tutar aboneye ödenecek.

30 HAZİRAN SON GÜN!

Söz konusu iadelerin gerçekleştirilmemesi adı altında tutarların evrensel hizmet gelirleri olarak genel bütçelere gelirlerin kaydedilmesi amacıyla Bakanlığı merkez muhasebe birimlerinin hesaplarına aktarılacak. İşletmecilerin abonelere yapacakları bilgilendirmelerle beraber iadelere yönelik olarak hükümlerin yerine getirilmemesi durumnda ise idari yaptırımlar söz konusu olacak. BTK tarafından yürütülecek esaslar ise 30 Haziran 2018 tarihinde yürürlük kazanacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA