Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanı:" Kim Ne İş Yapmak İstiyorsa Yardımcı Olmaya Hazırız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “49 ilde, 1,5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Nerede tıkanıklık varsa, onu çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

“We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi” temel atma töreninde, projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını anlatan Özhaseki, isminin, “Bizim Haliç” olması ricasında bulundu. 

Deprem yönetmeliğine uygun sağlam binaların yapılması durumunda sorun yaşanmayacağını, şiddeti kaç olursa olsun depreme karşı sağlam binalar yapılabileceğini belirten Özhaseki, bazı yerlerde 150 yıl önce yapılan binalar olduğunu ve bunların sapasağlam ayakta olduğunu dile getirdi.

Geçmişte bazı hatalar yapıldığını kaydeden Özhaseki, “Geçmişte şehirlere gelenlerin bir kısmı iyi karşılanmadı. ‘Niye geliyorsunuz? Gecekondu yaparsanız yıkarız’ dendi. Bir başka grup da ‘Gelsinler. Vakıfların, Hazine’nin üzerine yapsınlar. Bunlar yarın bir gün bizim adamımız olur. Onları ideolojimiz doğrultusunda kullanırız. Kitlesel eylemlere götürürüz.’ diye düşünmüş. Böylece de büyükşehirlerin etrafında felaket derecesinde, varoş dediğimiz o yapılar ortaya çıkmış.” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün devam ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Bir takım tıkanıklıklar yaşanmış. İstediğimiz hızda gitmiyor ama bunları aşmak için çalışıyoruz. Şu anda 49 ilde, 1,5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Yetmez. 15, 30 milyon insanımızı kentsel dönüşüm projeleriyle ayağa kaldırabilirsek, kendimizi başarılı sayacağız. Nerede tıkanıklık varsa, onu çözmeye çalışıyoruz.” Bazı muhalif partili belediye başkanı arkadaşımızın, ‘Kentsel dönüşüm yapacağız ama bize bakanlık izin vermez. Onlar AK Parti. O yüzden de bir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı’ gibi şeyler söylediğini duyuyoruz. Buradan ilan ediyorum. Kim kentsel dönüşüm, hizmet yapmak istiyorsa kapımız sonuna kadar açık. Buyursunlar. Bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa, asla siyasi kimliğine, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız. Çünkü bu vatan toprakları üzerinde beraber yaşıyoruz. Aynı gemideyiz. Deprem olduğu zaman seni beni, falan partili ayırmıyor. Yeter ki bu dönüşüm projeleri çok hızlı olarak ortaya konsun.” 

KAMUPERSONELİ.NET – AA