Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretsiz tarım arazisi verecek! 6 şehir belli oldu!

Topraksız ve yeterli toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçiler için 6 ilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.

10 YIL SÜREYLE ÜCRETSİZ TARIM ARAZİSİ VERİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki tarımsal üretimin artırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi amacıyla verilecek arazilerde vatandaşlar 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralamış olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretsiz tarım arazisi verecek! 6 şehir belli oldu!

KURA İLE VATANDAŞLARA VERİLCEK

Bakanlık tarafından   10 yıl süreyle kiralama projesi kapsamında tarım arazileri topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanmak üzere önümüzdeki hafta ilana çıkarılacak. Hazine taşınmazları öncelikle; taşınmazın bulunduğu köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan veya o köyde/mahallede ikamet eden topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere, nüfus kaydı, ikamet durumu, arazi varlığı, medeni durumu ve aile nüfusu kriterleri esas alınarak yapılacak puanlama sonucunda yüksek puan alanlar arasından başvuru sahibine kura çekmek suretiyle kiralanacak. Başvuru kriterlerine göre yapılacak puanlama sonucuna göre en yüksek puanı alandan başlamak üzere, ilan edilen taşınmaz/bölüm sayısı kadar başvuru sahibi kura çekimine davet edilecek. Komisyon tarafından en yüksek puanı alandan başlamak üzere kura çekimi yapılarak taşınmazlara ilişkin hak sahipleri belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretsiz tarım arazisi verecek! 6 şehir belli oldu!
 
6 PİLOT İL BELLİ OLDU
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilk etapta 6 pilot il belirlendi. 6 ilde hazineye ait toplam 41,5 milyon metrekare yüzölçümü tarım arazisi çiftçilere kiralanmak üzere ilana çıkarılacak. Konya’da 27,6 milyon metrekare, Aksaray’da 8 milyon metrekare, Kütahya’da 3,7 milyon metrekare olmak üzere Samsun, Eskişehir, Afyonkarahisar da dahil ilk etapta 6 ilde pilot uygulama başlayacak.