Ekonomi

Çeyrek Altın Bugün Ne Kadar? Son Dakika Altın Fiyatları! 16 Kasım Cuma Altın Fiyatları Düşüyor!

Haftanın son işlem gününde güncel altın fiyatlarını ve hafta sonunda uzmanlar tarafından yapılan analizleri siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Yatırımcıların en güvenli bulduğu yatırım aracı olan altın fiyatları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Kamupersoneli.net olarak son dakika güncel altın fiyatlarını siz okuyucularımızla buluşturuyoruz. 

En çok tercih edilen yatırım aracı altının 16 Kasım Cuma günü ilk saatlerinde oluşan değerleri ve altın fiyatlarına dair son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşıyoruz. 

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

16 Kasım Cuma Güncel Altın Fiyatları; Gram Altın: 209.43 TL – Çeyrek Altın: 345,28 TL – ONS Altın: 1,213.29 TL – Cumhuriyet Altını: 1,401,00 TL – Yarım Altın: 673.06 TL – 22 Ayar Bilezik Gramı: 192,42 TL

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altın fiyatları 16 Kasım Cuma gününe bir önceki güne göre düşüşle başladı. Gün içinde ABD dolarında yaşanan değer kaybına bağlı olarak düşen altın fiyatları akşam saatlerinde ABD’den gelen haberle düşmeye devam etti. ABD’de bir medya organının Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesine dair iddiası akşam saatlerinde dolar kurunda düşmeye neden oldu. 5.33 TL bandına kadar gerileyen dolara bağlı olarak ise altın fiyatlarında da düşme yaşandı. 

15 KASIM PERŞEMBE GÜNÜ ALTIN FİYATLARI

15 Kasım Perşembe gününün ilk saatlerinde altın fiyatları ve Gram altın, çeyrek altın, yarım altın , tam tam ve Cumhuriyet altın değerleri şu şekildeydi. Gram altın düne 212.99 TL’den başladı. Çeyrek altın ise 15 Kasım Perşembe gününün ilk saatlerinde 345.44 TL seviyelerinden alıcı buldu. Yarım altın günün ilk saatlerinde 690 TL bandından işlem görürken Cumhuriyet Altını ise 1,411.00 TL’den alıcı buluyor. Yatırımcının en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan 22 ayar bileziğin gram değeri ise 192.69 TL olarak belirlendi.

UZMAN DEĞERLENDİRMESİ

Hürriyet’te yer alan uzman değerlendirmesi. Uzmanlar, dün yoğun veri gündeminin takip edildiğini, ayrıca İngiltere’de Bakanlar Kurulu’nun Brexit anlaşmasını onayladığını belirterek, söz konusu gelişmelerin piyasalar üzerinde etkili olduğunu kaydetti. Bugün yurt içinde işsizlik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketinin izleneceğini aktaran uzmanlar, “Yurt dışında ise ABD’de kasım ayı New York Fed sanayi endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları ile Euro Bölgesi dış ticaret dengesi verileri açıklanacak. Bugün altının ons fiyatının 1.208-1.218 dolar, altının gram fiyatının ise 212,0-214,7 lira aralığında işlem gerçekleştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA