Ekonomi

CHP: Belediyelerde Asgari Ücreti 1500 TL Yaptık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında asgari ücret hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu açıklamalarında CHP’li Belediyelerde asgari ücretin 1500 TL olduğunu ifade etti. 

“SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi ve asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında CHP’li Belediyelerde asgari ücretin 1500 TL olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin olarak Kemal Kılıçdaroğlu “Finike’de bazı evler oturulamaz haldeydi. Kadınlar geldi anlattılar. Belediye başkanlarımıza “Her biriniz bir evi yapacak, diğerleri de oturma takımı alacak” dedim. Söz verdik mi yaparız. Tıpkı asgari ücret 1.500 lira dedik. Belediyelerimizde yaptık. Yapacağız, kimse endişe etmesin.” dedi. 

“EMEĞİNİN DEĞERİNİ VEREN PARTİNİN ADI CHP’DİR”

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücret açıklamalarına devam ederek “Tütün üreticilerinin derdini dile getirmiştim. Adıyaman’da üreticiler yürüyüş yapmak istediler. Efendim, provokasyon diye polis, özel harekat ve jandarma müdahale etti. Kabahat talimat verenlerde. Kimsenin camı çerçevesi inmedi, arabası zarar görmedi, sataşma olmadı. Ellerinde sadece Türk bayrağı ve tütün var. Orantısız bir müdahale oldu. Buradan bütün tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum. Adıyamanlılara, Bitlislilere, Malatyalılara sesleniyorum. Senin tütün hakkını koruyacak partinin adı CHP’dir. Bunu sakın unutma. Emeğin, alın terinin değerini veren partinin adı CHP’dir. Bunu sakın unutma.” dedi. 
 
Peki size göre asgari ücret 2018 yılında ne kadar olmalıdır? Görüş ve taleplerinizi sayfanın alt kısmından yorum yaparak belirtebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA