Ekonomi

CHP'den Bayram İkramiyesi Hakkında Şok Açıklama! İkramiye, Enflasyon ve Zamlar Karşısında Yıldan Yıla Eridi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık bayram ikramiyesi hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Karabıyık, 4 milyonu aşkın emeklinin, emekli olduğu halde, geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu nedenle tekrar çalışmak istediğine vurgu yaptı.

Türkiye’de emeklilerin neredeyse yarısının asgari ücretin altında aylık aldığını ifade eden Karabıyık, emeklilerin milli gelirden aldığı payın yıllar içinde kademe, kademe azaldığını belirtti.

Ayrıca emekli aylıkları artışları ve bayram ikramiyesinin enflasyon ve zamlar karşısında eridiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık açıklamasında ise;

“Enflasyona göre yapılan maaş zamları vatandaşa yansıyan gerçek enflasyonun oldukça gerisinde.

Bu durum vatandaşın alım gücünü günden güne düşürüyor, ocağında tencere kaynamaz hale getiriyor.

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen bin liralık bayram ikramiyesi de artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın bayram öncesi rahat bir nefes almasına yetmiyor.

Emeklilerin dört gözle beklediği bin liralık bayram ikramiyesi, enflasyon ve zamlar karşısında yıldan yıla eridi, verilen bin lira pul oldu.” dedi.

Bir Yorum

  1. Biride çıkıp demiyor şu lale karabıyık denen chpkklıya it ürür kervan yürür..

  2. 696 KHK LI İŞÇİLER YÜKSEK HAKEM KURULU YÜZÜNDEN 2018 YILI ENFLASYON FARKLARINI BİLE ALAMAMIŞTIR.. MEMURA VAR EMEKLİYE VAR 696 KHK LI İŞÇİLERE NEDEN ENFLASOYN FARKI BİLE VERİLMEDİ ?? ÜVEY EVLATMIYIZ ?? TAŞERONDA YILLARCA EZİLDİK HALA EZİLİYORUZ.. KAMUDA TAŞERON BİTTİ 4/D İŞÇİ DEDİNİZ AMA ENFLASYON FARKI YOK TOPLU SÖZLEŞME YOK MAAŞLAR ASGARİ ÜCRET BU NASIL KADRO ??????????????