Ekonomi

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sert Ekonomi Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel düzenlemiş olduğu basın toplantısında Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Bu konuda yapmış olduğu açıklamasında ekonomi üzerinde değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi açıklamalarına tepki gösterdi. İşte o açıklamalar;

CHP’DEN HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ekonomi gündemine dair yapmış olduğu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapısal ekonomi üzerine açıklamalarını eleştirdi. Bu konuda Berat Albayrak’a dair de eleştirilerde bulunan Özgür Özel, ABD tarafından Twitter üzerinden gelen açıklamalar üzerine ekonomide dalgalanma yaşanmasını sert ifadelerle değerlendirdi. 

Bu durumun vatandaşı ekonomik yaşantısını ciddi bir bir biçimde etkilediğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

“Erdoğan ‘ekonomide yapısal sorun var biliyoruz’ diyor. 16 yıllık iktidar yapısal sorundan bahsedemez. Yapısal sorun varsa onu ortaya çıkartan 16 yıllık iktidardır. Kayınpeder damat ekonomisidir nedeni. Ekonominin başında kim var, damat var. Cumhurbaşkanının damadı. Burası krallık mı, Ortadoğu ülkesi mi, Muz Cumhuriyeti mi? Damat kayınpeder ekonomisine yabancı sermaye güvenmez. Yapısal sorunların başında bu geliyordur. ‘Avrupa´da rüzgar esse ABD´de rüzgar etse nezle olan Türkiye ekonomisi var’ Geçmişte yaşanan krizlerde bir yılda yaşanan kayıp 4 günde yaşanıyor. Olmayan kuşun kanatlarından etkileniyor. Twitter’daki kuşun, bir tweet atıyor Trump Dolar 6 TL, 7den 7 TL’ye çıkıyor. ‘Bu da geçer ya hu’. Öyle geçmiyor, delip de geçiyor vatandaşın yüreğini cüzdanını delip geçiyor. Örtülü ödenekten beslenen ayda 35 bin maaş alan, Gül´ün kullandığı örtülü ödeneğin 7 kat fazlasını harcayan birisine tabi geçer ya hu. Ama bir de 1600 TL maaş alan birine sor bakalım geçer mi?”

Kamupersoneli.net – ANKARA