Ekonomi

CHP'den EYT Çalıştayı Öncesi 3 Partiye Çağrı! Bu Sorunu Beraber Çözelim

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) dair partilerin çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı açıklamalarda bulunmuş ve EYT Yasası hakkında olumsuz ifadelerde bulunmuştu. 

EYT yasasını bekleyen adaylara yönelik yapılan bu açıklamaların ardından CHP konuya dair bir çalıştay düzenleme kararı aldı. Hürriyet’te yer alan habere göre, söz konusu çalıştay öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bazı açıklamalarda bulundu. 

CHP’DEN DİĞER 3 PARTİYE EYT ÇAĞRISI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili olarak CHP Emek Büroları tarafından bir çalıştay düzenlenecek. “Sosyal Güvenlik Sistemi ve EYT” başlığı ile düzenlenecek olan bu çalıştaya EYT platformu ve sendikalardan temsilciler katılacak. Çalıştayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

22 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilmesi beklenen Çalıştay öncesinde ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çalıştaya dair açıklamalar bulundu. Bu konuda İYİ Parti, MHP ve HDP’ye çağrıda bulunan Veli Ağbaba şu ifadeleri kullandı. 

“Popülist bir anlayışla değil, çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Türkiye’de bu işi en iyi bilen insan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur, çünkü SSK’nın başından gelmiştir. Eğer iktidar, genel başkanımızın önerisini dinlerse, devlete çok yük getirmeyecek bir çözüm önerimiz olacaktır” dedi. Ağbaba, şunları kaydetti: “Çalıştayımıza, bu konuda kanun teklifi bulunan MHP, İYİ Parti ve HDP’yi de davet ettik. Çünkü biz bu konunun siyaset üstü olduğunu bu şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Gelin bu sorunu birlikte çözelim.”

Kamupersoneli.net – ANKARA