Ekonomi

CHP'den Flaş Açıklama: Emekli İkramiyelerine Asgari Ücret Zammı!

Cumhuriyet Halk Partisi Basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya kapsamına göre Ağbaba, sayıları 300 bini bulan emeklinin halen bayram ikramiyesi alamadığını sözlerine ekledi.

Ağbaba Yıllık enflasyona yönelik olarak;

“Yıllık enflasyon oranının yüzde 20’ye ulaştığı bir durumda ikramiyelerinin de zamanla yok olmaması için yıllık asgari ücrete gelen zam kadar artırılması gerekmektedir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, ayrıca vatandaşlar arasında eşit olmayan bir uygulamadan kaçınmasının zorunluluk olduğunu ifade ederek;

Ayrıca, emekli aylıklarındaki 2000 öncesi ve 2000 sonrası maaş farklılıklarının uzun süredir intibak yasası ile yapılacak düzenlemeyi beklediği ve halen mağduriyetlerin giderilmediği belirtilmiştir.

2000 sonrası emekli maaşlarının 2000 öncesi emeklilerle karşılaştırılarak maaş kayıplarının tespit edilmesi ve acilen bu haksızlığın giderilmesi gerektiği ve geçmiş yıllara ait farkların da ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.” dedi.

CHP'den Flaş Açıklama: Emekli İkramiyelerine Asgari Ücret Zammı!

EMEKLİLİK İKRAMİYELERİNE ASGARİ ÜCRETT ZAMMI

Ağbaba, emekliye Bayram ikramiyesi hakkında ise;

“Maaş ve ücretlere her yıl belirli oranlarda artış geldiği, yıllık enflasyon oranının yüzde 20’ye ulaştığı bir durumda ikramiyelerinin de zamanla yok olmaması için yıllık asgari ücrete gelen zam kadar artırılması gerekmektedir.” dedi.