Ekonomi

CHP'li Demir Fiili Hizmet Zammı Düzenlemesini Eleştirdi

CHP Muğla Milletvekili Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, çalışanların fiili hizmet süresi zammıyla ilgili düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir yapmış olduğu açıklamasında, fiili hizmet süresi zammından yararlanacak çalışanların gün sayısına sınırlama getirilmesinin bir hak kaybı olduğunu belirtti. Demir, CHP iktidarında bu hakkın sahiplerine iade edileceğini aktardı.

Yıpranma Payından Yararlanılamayacak

CHP Milletvekili Demir, çalışanların fiili hizmet süresi zammıyla ilgili düzenlemeyi eleştirdi. Nurettin Demir, söz konusu düzenlemede tehlikeli mesleklerde çalışan ve fiili hizmet süresi zammından yararlananların emeklilik gün sayılarına sınırlama getirildiğini kaydetti. 

Demir bu düzenleme ile cam, çimento, demir-çelik işlerinde çalışanlar ile gazetecilerin, hafta tatillerinde, yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacağını aktardı.

Fiili Hizmet Süresi İçerisinde Sayılmayacak

Söz konusu düzenleme ile ilgili 3 Kasım 2017 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) duyuru yaptığını belirten CHP’li Demir, ulusal bayramların, genel tatil günlerinin, yıllık izinlerin, ücretsiz-ücretli izinlerin, eğitimlerin ve kurs sürelerinin artık fiili hizmet süresi içinde sayılmayacağını, her ay için fiili hizmet süresinin 26 gün üzerinden hesaplanacağının altını çizdi.

Nurettin Demir, yapılan bu düzenlemenin bir hak kaybı olduğunu vurguladı. Demir yapmış olduğu açıklamasında, CHP’nin bu sektörlerde çalışanların haklarının iade edilmesinden yana olduğunu ifade etti.

Fiili Hizmet Süresinde Hak Kaybı

Ayrıca konuşmasında; “Bu demek oluyor ki; cam, çimento, demir-çelik fabrikasında çalışanlar ya da gazeteciler artık hafta tatillerinde, yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacak” sözlerine yer veren Demir, fiili hizmet süresi zammından yararlanacak çalışanların gün sayısına sınırlama getirilmesinin bir hak kaybı oluğunu belirtti. CHP iktidarında bu hak sahiplerine, iade edileceğini dile getirdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA