Ekonomi

CHP'li Erdoğdu KDV Hakkında Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Aykut Erdoğdu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Katma Değer Vergisi Kanun Tasarısına ilişkin açıklamalar yaptı. Söz konusu tasarınının mükelleflerin diğer yandan hizmet alışları olarak ödeme yapıldığı KDV’nin telafi edilmemesi adına birkiden ödemelerin Maliye Bakanlığı’nın keyfine göre yapıldığını ifade etti.

Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamasında ise Meclis’e sevk edilen KDV tasarısına yönelik olarak piyasada KDV iadelerinin ödemesinin iyimser bir hava oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Erdoğdu söz konusu açıklamasında; “Tasarı mükellefin malların yanı sıra hizmet alışları nedeniyle ödediği KDV’lerin hesaplanan KDV ile telafi edilmemesi durumuyla oluşan ve sonraki dönem içerisine devrederek biriken ödemeler tamamı ile Maliye Bakanlığı’nın keyfine bırakılmakta. Söz konusu tasarıyla mükelleflerin vergilendirme dönemlerinde indirilecekm KDV toplamlarının hesaplanan Söz konusu KDV toplamından fazla olduğu durumdalarda aradaki fark iade edilemeyeceği için kurallar kaldırılmakta ve vergilendirme dönemleriyle alakalı olarak 12 ay süre ile indirim yoluna giderilmeyen KDV’nin izlenen altı ay içerisinde mükellefe iadesi öngörülmekte” dedi.

Diğer yandan Erdoğdu açıklamasında; “Bütün bu düzenmeler 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlük kazanacak ve o tarihten önce biriken KDV’lerin iadesinin ödenmesi ise bütçe olanakları çerçevesi içerisinde yıllara yayılarak vergi borçlarının muhtelif vergi borçalrına mahsıp edilmesi veya gider yazılması durumunda düzenlemeler yapmaya Maliye Bakanlığı yetki kılınıyor. Boçrlara karşılık olarak mahsup edilmesi Maliye Bakanlığının keyfine bırakılmış” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA