Ekonomi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ekonomi Dış Güçlere Karşı Güçlü Olmalı, Hepimiz Aynı Gemideyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dolar kurunda yaşanan artışa yönelik yapmış olduğu açıklamasında dayanıklı ekonomi vurgusunda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümete üstü kapalı şekilde liyakat eleştirisinde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan ekonomi değerlendirmesinin detayları;

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile ekonomide yaşanan gelişmelere dair görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda ekonominin dış güçlere karşı dayanıklı olması gerektiğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Herkesin aynı gemide olduğu vurgusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 

“Ekonominin dış sokaklara karşı dayanıklı olması için; tutarlı, sürdürülebilir ekonomik politikalar üretmek gerekiyor. Bunun içinde devlette bozulan liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesi lazım. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ diyorlar. Doğrudur. Ama tek adam rejiminde geminin kaptanı, başmakinisti, çarkçıbaşısı, güverte reisi, makine lostromosu, yağcısı, kamorotu, aşçısı aynı kişi. Bir kişi koca gemiye tek başına, kazasız belasız güvenli bir limana götürebilir mi? Aklı olan buna inanır mı? Ne diyorduk, ‘Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA