Ekonomi

Çiftçi'nin Kredi Borcu 1 Sene Ertelensin Teklifi Meclis Komisyonu'nda

Zor Durumdaki Çiftçi’nin Kredi Borcu 1 Sene Ertelensin Teklifi 

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Av. Mehmet Göktağ tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi meclisten geçerse Kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz bir sene ertelenmesi mümkün olacak.


Teklifin gerekçesinde “Bu sene beklenen seviyenin altında yağış olması sebebiyle Güneydoğu anadolu ve iç anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde yaşandığı öğrenilen kuraklık çiftçiye zor günler geçirtiyor.

Ekinler Yeteri Kadar Büyümedi


Ekonomisinin yarısından fazlası tarıma dayalı olan Gaziantep, kuraklığın en etkili olduğu illerin başında yer alıyor. Kuraklık nedeniyle ekinlerin yeterli büyümemesi ve sıcaklığın etkisiyle %80’inin kurması sebebiyle çiftçiler zor günler geçiriyor.

Tarladaki Mahsüle Güvenen Çiftçi Kuraklık Nedeniyle Zor Durumda

Tarladaki mahsülüne güvenerek bir çok ihtiyacını temmuz ağustos ayına vadeli senet ya da çek kullanarak alan çiftçi, borçlanmış, tarım kredi kooperatiflerinden ve bankalardan kullandığı kredilerin borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başlamıştır.” ibareleri yer alıyor.

Yine gerekçe kısmında ” Söz konusu borçlarını ödeyemeyen çiftçilere destek olmak için Ziraat bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların 1 sene faizsiz ertelenmesi” çiftçiyi çok rahatlatacaktır ibareleri yer alıyor. Kanun teklifi meclisten geçerse dardaki çiftçinin yüzü bir nebze gülecektir.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Kuraklık nedeniyle bu yıl mahsül alamadık ziraat Bankası kıredi borçlarımız nezaman ertelenecek çifçiler zor durumda

  2. Bu sene ziraat banka borcları ertelendimi çiftçi zor durumda

  3. Tarım kreďi borçları ertelendi deniyordu tarsim sigorta ödemesini yapan bazı tkk leri çiftçileriñ parasını keserek alacağını tahsil etmekteler acaba bundan sayın tkk genel müdürümüzün bilgisi varmı

  4. Çifçi çok zor durumda ben kayseride yazıyorum tkk borcunu öde diyor başbakan ertelendi diyor net cevap veren yok ne yapacağımızı bilmiyoruz Allah yardımcımız olsun

  5. Kuraklikdan dolayı mahsullerimiz olmadı daha borcumuzu ertelemiyorlar biz çiftçi olarak çok zor durumdayız

  6. Ben van catak ilcesinde bizler terör nedeniyle hayvanlarımız ne yaylalara cıkarabildik ne otlatabildik perişaniz bide bankaya borcumuz var bize bi çare sayin basbakanim ve sayin tarim bakanim