Ekonomi

Çİftçilere Özel Yüzde 50'ye Varan Faiz İndirimleri

TEB’den çiftçilere özel yüzde 50’ye varan faiz indirimi


Türk Ekonomi Bankası (TEB), Dünya Çiftçiler Günü’ne özel olarak düzenlediği kredi kampanyası kapsamında üreticilere kredi türüne göre % 50’ye varan faiz indirimleri sunuyor.

Türk Ekonomi Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, tarım üreticilerine finansman ihtiyacının en yoğun olduğu dönemlerde uygun şartlarda kredi olanağı sunan TEB, bu yıl da Dünya Çiftçiler Günü’ne özel düzenlediği kredi kampanyası kapsamında, 1-31 Mayıs tarihleri arasında tarım kredisi kullanacak olan üreticilere kredi türüne göre % 50’ye varan faiz indirimleri sunuyor.  Banka, bu fırsattan faydalanmak isteyen tüm üreticileri şubelerine bekliyor.

Yapılan açıklamada, görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Türkiye 3 milyona yakın tarım işletmesiyle, dünyanın en büyük 8. tarım ülkesidir. Nüfusun dörtte biri gibi yüksek sayıda personel istihdam eden tarım sektörünün ülke ekonomisi açısından önemli bir rol üstlendiğine vurguda bulundu. Boz, açıklamalarına şöyle devam etti: “TEB olarak, ülkemizin sahip olduğu bu potansiyelin bilinciyle 2007 yılından bu yana Tarım Bankacılığı alanında sunduğumuz ürün ve hizmetlerle hem ülke tarımının gelişmesi hem de üreticilere destek olmak için çalışıyoruz. Her yıl Dünya Çiftçiler Günü’ne özel olarak düzenlediğimiz ve artık gelenekselleştirdiğimiz çiftçilerimize yönelik kredi kampanyasını bu yıl da gündemimize aldık. Mayıs ayı boyunca sürecek olan faiz indirimli kredi kampanyamız ile çiftçilerimize kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. Her zaman olduğu gibi üreticilerimizin yanında yer almaktan ve onlarla birlikte büyümekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Türk Ekonomi Bankası olarak tarımının kalkınma ve gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Boz, 2014 yılında yapılan tarım bankacılığı alanındaki çalışmalarını bir adım öteye taşıyıp sektöre özel yeni bir şube konsepti oluşturduklarını belirtti. Tarım üreticilerine yönelik hizmet vermek üzere ilkini Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde açtıkları “Tohum Şube”lerin sayısını 16’ya çıkarttıklarını belirten Boz, “2015’te ve 2016yıllarının hemen başında ‘Tohum Şube’ açılışlarına devam edeceklerini ve Denizli Acıpayam, Manisa Kula, Antalya Kalkan, Tokat Zile, Mersin Mut  ve Afyonkarahisar Emirdağ’da yeni ‘Tohum Şube’lerini üreticilerimizin hizmetine sunduklarını açıkladı. Faaliyetteki bu şubelerde, üreticilerin ihtiyaç duyduğu bankacılık hizmetlerini çoğunluğu ziraat mühendislerinden oluşan, sektörü yakından tanıyan, sürdürülebilir tarım konusunda üreticilerin ihtiyaçlarını bilen, deneyimli bir kadro ve şube kapasitesini müşterilerimize sunuyoruz sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.



Çiftçilere özel “TEB Harman Kart”



TEB Harman Kart ile mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide ve yem gibi ihtiyaçlarını temin edebilen üreticilerin alışverişleri ve nakit çekim işlemleri sonrasında geri ödemelerini hasat vadelerine uygun olarak yapabildiğinin altını çizen Boz, “Anlaşmalı üye iş yerlerinden yaptıkları alışverişlerde faizsiz dönem avantajlarından faydalanıyorlar. Köy köy gezip çiftçilere Harman kart dağıtması ve özelliklerini anlatmaları için ‘Kartallar’ ekibini kurduk. Bu sayede Harman Kart’ı çiftçilerin ayağına kadar ulaştırmayı planlıyoruz.” Açıklamalarını yaptı.
 
Boz, tarım sektörünün gelişmesi, sürdürülebilir bir büyüme potansiyelini yakalanması ve üreticilerin uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazanabilmeleri için uygun şartlarda finansman desteği sağladıklarını belirtti.

İl il gezerek düzenlenen TEB KOBİ Akademi Tarım Buluşmaları ile üreticileri tarım sektörünün geleceği konusunda bilgilendirdiklerini de söyleyen Boz şunları kaydetti:

“Sektörün sorunlarını tartışıyor ve çözüm üretme amacıyla fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. TEB KOBİ Danışmanları projesiyle, tarım şubelerindeki portföy çalışanlarımızı Tarım Uzmanı olarak yetiştiriyoruz. Türkiye’de bu kapsamda uzman yetiştiren ilk ve tek çalışma olan TEB Tarım Uzmanı Yetiştirme Programı ile 6 ay süren eğitim sonucunda Tarım Uzmanı olarak görevine devam eden banka çalışanlarımız tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bankacılık ürünleri dışında ihtiyaç duyduğu danışmanlık ve uzmanlık hizmetlerini de tüketicilere sunuyor. Bölgesel olarak belirlediğimiz stratejilerle kooperatifler, ziraat odaları, üretici birlikleri gibi tarımsal kurumlar ile iş birlikleri yapıyor, onlardan gelen destek ve geri bildirimler doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Bu sayede, üreticilerimizin beklentilerine kolaylıkla cevap karşılık veriyor; finansal destek sunmanın yanı sıra ‘danışman banka’ anlayışımızla da çiftçilerimize ücretsiz olarak bilgi ve danışmanlık hizmeti vererek onları katma değeri daha yüksek ve daha verimli üretime doğru yönlendiriyoruz.”

TEB KOBİ TV’de tarım sektörü çalışanları ve üreticilerine yönelik sektörel ve güncel haberler yayınlandığını da hatırlatan Boz, “Bu kanaldan farklı tarımsal ürünler konusunda bölgesel potansiyellerden tarımda yeni üretim tekniklerine kadar pek çok konuda haber veriyoruz. Ayrıca ihracat hedefli tarımsal üreticilere yönelik ihraç edilecek ürünler, dış ticaret yapan üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar konusunda da özel haberler yayımlıyoruz. TEB KOBİ TV Teknoloji Uzmanı Necdet Çalışkan tarımda teknoloji kullanımı konusunda, aldıkları özel eğitimle birer iş yönetim danışmanına dönüşen TEB KOBİ Danışmanları ise üretim, finans, yurt içi ve yurt dışı pazarlama konusunda üreticilerin sorularını yanıtlıyor.” dedi.

AA

kamupersoneli.net   |    Ankara