Ekonomi

Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri Projeleri İçin Başvurular Başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yapılan son değelendirmelere göre Avrupa Birliğinin (AB) adaylar potansiyel ülkelere yönelik olarak oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı(IPARD) II Programı kapsamı içeriinde 21 Aralık 2017’de 3. proje başvuru çağrı ilanına  çıkıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda “Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş  Geliştirme Tedbiri” başlıkları altında bitkilsel üretimlerin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmeleri için paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimlerinin işlevlenmeleri ve paketlenmleri, katma değer ürünlerinin işletmeleri, kırsal turizm ve faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği gibi yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında sunulacak projelere 87 Milyon 239 Bin Euro hibenin sağlanacağı belirlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) internet sitesi üzerinden başladığı ifade edilen proje başvuruları 12 Mart 21:002da sistemin kapanmasıyla sona ereceği ifade edildi. Başvuruların çıktıları ve istenilen diğer belgelerin 15 Mart Perşembe 18:00’a kadar TKDK İl koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerektiği ifade edildi.

HİBE KAPSAMINA HANGİ İLLER DAHİL EDİLDİ?

Söz konusu hibe kapsamına; “Afyonkarahisar, Yozgat, Ağrı, Van, Ağrı, Uşak, Amasya, Ankara, Trabzon, Ardahan, Tokat, Aydın, Balıkesir, Şanlıurfa, Burdur, Sivas, Bursa, Çanakkale, Samsun, Çanakkale, Ordu, Çankırı, Nevşehir, Çorum, Muş, Denizli, Mersin, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Manisa, Erzincan, Malatya, Erzurum, Kütahya, Giresun, Konya, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Kars, Karaman.” 42 ilin dahil edildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamalarda 164 Milyon 706 Bin Euro destek bütçesinin sağlanacağı ifade edildi. ayrıca söz konusu başvularun 1  Mart’ta başlayacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA