Ekonomi

Çocuklar İçin 400 TL Bakım Parası Desteği Ne Zaman Başlayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir etkinlik kapsamında kadınların iş hayatında yer almalarını istediklerini ve bunun için bazı projeler yürütüldüğünü açıklamıştı. 

Bu projelerden biri de kurslara katılan kadınların çocukları için verilecek olan 400 TL bakım parası desteği. 

Peki Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan bakım parası desteği uygulaması ne zaman başlayacak? Haberimizde değerlendiriyoruz.

KADIN İSTİHDAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Mart ayının sonunda Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen konferansa katılmıştı. 

Katıldığı konferansta kürsüye çıkan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu çalışma hayatında kadınlara bir konuşma yapmış ve bu konuda önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Çalışma hayatında kadın istihdamının artması adına önemli işler yapıldığını ifade eden Çalışma Bakanı Sarıeroğlu AK Parti hükümetinin kadınların istihdamına dair büyük adımlar attığını vurguladı. İş hayatında kadın istihdamının ciddi bir yükseliş gösterdiğini vurgulayan Bakan Sarıeroğlu bu rakamın 2013 yılında yüzde 41’e ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. 

ÇOCUKLAR İÇİN 400 TL BAKIM PARASI DESTEĞİ

Düzenlenen konferansta yapmış olduğu konuşmasında kadın istihdamının artırılması adına yürütülen projelerin olduğunu da vurgulayan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok güçlü istihdam teşviklerinin mecliste görüşüldüğünü aktarmıştı. 

Bu teşviklerin içerisinde kadınlara yönelik düzenlemelerin olduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu konuşmasında yeni bir teşvikten bahsederek çocuk bakım destekleriyle alakalı istihdam paketlerinin olduğunu bildirmişti. 

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu kadınların iş hayatında yer almaları için 400 TL çocuk bakım parası verileceğini müjdeleyerek, ”Biz kadınların üretimde daha çok yer almasını istiyoruz, yönetim kademelerinde, karar mekanizmalarında daha çok yer almalarını istiyoruz. İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz” açıklamalarında bulunmuştu. 

PEKİ UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan istihdam teşviklerinin meclis gündeminde kabul edildi ancak söz konusu teşviklerin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Söz konusu düzenlemelerin en kısa zamanda yürürlüğe girmesi ve vatandaşlara duyurulması bekleniyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA