Ekonomi

Corona Virüsü nedeniyle Çin’den hayvan ve hayvansal ürün ithalatı geçici süreyle durduruldu!

Corona virüs salgını sebebiyle Çin ürünleri bir bir dünyada yasaklanmaya başladı. 2 Ay önce Çin’de ortaya çıkan Corona virüsü, 562 kişinin ölümüne sebep oldu ve virüs salgınından 20 binden fazla kişi etkilendi. Birçok ülke Corona virüsü salgını başlangıcında gerekli tedbirleri alarak Çin ürünlerinin ülkeye girişini yasakladı ve hatta bazı ülkeler Çinlilerin ülkeye girişlerini dahi yasakladı.

Türkiye’de ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Çin’den her türlü hayvan ve hayvansal ürün ithalatı geçici süreyle durdurulduğunu açıkladı. Bu kadar tehlikeli olduğu söylenen ve özellikle kronik hastalarda ve yaşlılarda ölüme sebebiyet veren Corona virüs tehdidine karşı neden daha önce önlem olarak Çin ürünlerine yasak getirilmediği konusu akıllarda soru işareti bıraktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Çin’den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurulması kararı aldık.” dedi.

Zekai Tahir Burak Hastanesinde takip edilen 61 kişiden alınan ikinci numunelerin de negatif çıktığını kaydeden Bakan Koca, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliğine resmi yazı göndererek Türkiye’ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılması, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığının izniyle çalışmaya başlamaları hususunu bildirdik.” ifadelerini kullandı.